Diminețile comode cu Hurom

Deși nu pot spune că sunt pretențioasă la mâncare am însă dimineți în care parcă nu pot să mănânc nimic. Tot ce aș vrea ar fi să beau ceva care să conțină toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul meu  fără ca eu să depun vreun efort deosebit.

În special în diminețile în care migrena mi-a fost însoțitor nocturn și nici la trezire nu se lasă dusă. Atunci parcă nimic nu mi se leagă de mână, nimic nu reușește să mă facă să mă îndrept spre frigider. Aș înghiți munți de fructe dulci, aș mânca chiar și o sfeclă roșie dacă aș putea mesteca. Dar nu pot. Capul meu zvâcnește și numai de efort nu îi arde lui.

Dar îmi imaginez o altfel de dimineață.

Îmi imaginez în primul rând că merg la piață și tot ce este fruct sau legumă ajunge în coșul meu de cumpărături. Adaug chiar și câteva tulpini de țelină, de pătrunjel. Niciodată ceva verde nu este de evitat și de lăsat la piață.

Îmi imaginez cum, în diminețile mele de după nopți nedormite, în diminețile în care copiii fac mofturi sau sunt în grabă, coșul cu fructe și legume reprezintă resursa mea de energie și de stare de bine. Cine mai are nevoie de frigider când are un coș întreg, colorat, diversificat.

Iau la întâmplare câte un fruct din fiecare, adaug și câte o bucată de legumă, o tulpină de țelină și câteva frunze de pătrunjel. Nu, nu mă apuc să fac salată. Ați uitat că nu am energie pentru așa ceva? Pe mine mă interesează să am o dimineață perfectă cu un consum minim de energie.

Ideea e să pregătesc și pentru mine și pentru copii ceva pe gustul fiecăruia. Eu aș bea un suc de morcov cu sfeclă roșie și ghimbir. Dar copiii cu siguranță vor mai degrabă măr cu morcov, poate și o portocală. În unele dimeniți am poftă de ceva verde și atunci combinațiile mele devin mai îndrăznețe în materie de gusturi pe când ale lor sunt, desigur, mai spre dulce.

Dar cu ajutorul lui Hurom îi pot cumva păcăli pentru că știu că și legumele sunt dulci dar dacă le maschez un pic gustul cu un fruct atunci vor fi mult mai ușor acceptate. Nu e tocmai ușor să faci un copil să mănânce la micul dejun o legumă dar atunci când sunt frumos așezate în pahar sub formă de suc nici nu mai pun întrebări.

Vă spuneam de Hurom. Cine e Hurom? Nu, nu e soțul meu care face treaba în locul meu dar ar putea fi privit și astfel în diminețile mele mohorâte. Aș putea număra pe degete de câte ori mi-a pregătit mie soțul micul dejun dar cu un storcător cu presare la rece,  de mare putere sigur nu m-aș mai plânge că nu am ajutor de nădejde în bucătărie.

Așta pentru că tot ce am de făcut este să iau legumele și să le dau drumul în aparat. Datorită sistemului de presare la rece  legumele sunt stoarse de ultima picătură de suc prin Slow Squeezing System, fără însă a le distruge structura naturală și fără a le oxida.Astfel se maximizează cantitatea de suc și se păstrează vitaminele, mineralele, fitonutrienții și antioxidanții.

Pe lângă funcția de a face sucuri Hurom ajută și la pasarea hranei bebelușului, la prepararea de smoothie-uri, supe, înghețate și multe altele.

Are un design modern, ergonomic, se curăță ușor, ceea ce pentru mine este un plus.

Deci, să recapitulăm cum ar arăta o dimineață perfectă cu Hurom: fructe, legume, storcător, pahar, suc, băut, spălat, plecat care pe unde are treabă.

Dar știți ce? La cât este de usor de folosit cred că mai bine eu ppregătesc pachetele copiilor, hăinuțele, iar ei pregătesc sucurile de fructe și legume. Îi las pe ei să fie bucătari și să își pună imaginația la treabă. Având o gură mare de alimentare nu îmi fac griji că va trebui să taie legumele sau să facă alte năzdrăvănii.  În felul ăsta au și mai mare plăcere pentru ceea ce prepară și savurează și mai cu entuziasm. Iar eu chiar nu trebuie să mai depun nici un efort. Nu e așa că sună bine?

SuperBlog 2018 – proba 25

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Diminețile comode cu Hurom

 • December 2, 2018 at 2:04 pm
  Permalink

  Pare foarte necesar într-o gospodărie. E o idee bună pentru un cadou de Crăciun. 🙂

  Reply
  • December 4, 2018 at 8:01 am
   Permalink

   oo, daaa, oricine si-ar dori asa ceva in casa :).

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.