De-ale calatoriilor

Stiti cantecul acela in care zice “vreau o tara ca afara?”. Uneori si eu vreau.  Nu stiu daca din aceleasi motive ca cele invocate in cantec dar din anumite motive da. Unul dintre ele este acela al transportului pe distante lungi.

Visez si eu la acele trenuri de mare viteza care sa lege localitati aflate in colturi diferite ale tarii, visez la ziua in care, daca imi doresc sa ajung in Timisoara sau Arad, sa nu trebuiasca sa ma gandesc cu groaza ca voi face o zi intreaga numai pe drum, nestiind nici macar cu ce sa ajung acolo. Gasisem la un moment dat o excursie extrem de ieftina la Budapesta si am sarit in sus de bucurie. Am luat legatura cu cei de la agentie si … m-am dezumflat rapid cand mi-am dat seama ca trebuie sa iau in calcul drumul ce il am de facut din coltul meu de tara pana in Arad, de unde era plecarea.

Nu tu avion, nu tu tren direct, nu tu microbuz omenos. M-ar fi costat toata aceasta trambalare pe drumurile tarii mai mult decat era excursia si timpul dus intors ar fi fost cat excursia. Ce afacere am facut?

12841009172Cu toate aceste “mici” neajunsuri, imi place sa calatoresc, sa cunosc oameni noi, sa ajung in locuri noi. Spuneam intr-un articol trecut ca acum ceva vreme nu plecam la drum fara prosop sau papuci de casa. Intre timp m-am mai desteptat si lamurit ca peste tot pe unde merg conditiile de cazare sunt excelente, gasesc prosoape curate si mochete pe jos, ba chiar si lenjerii impecabile in care iti este mai mare dragul sa te cuibaresti dupa un drum obositor. Sau din care sa nu iti vina sa te mai scoli dimineata, mai ales cand esti la munte si privelistea este superba. Nu stiu daca sunt achizitionate de la www.lenjerii-hotel.ro dar nu este exclus sa se intample acest lucru.

Eu inca mai sper ca cei din conducerea tarii, sau cei responsabili cu bunul nostru mers (sper ca isi dau seama ca de aceea sunt acolo, sa fie responsabili cu bunul si nu cu raul), sa isi bata capul sa avem si noi un transport care sa faciliteze punerea in valoare a frumusetilor acestei tari. Pentru ca avem cu adevarat o tara superba.

Pana atunci insa drumurile mele sunt mai mult cu microbuzele. M-am obisnuit cu ele, ma inarmez cu rabdare, cu cate o carte de citit si pornesc la drum. Atentie insa si ce carti luati cu voi! La recentaiesire am luat o carte plina cu scene de dragoste, Isabel Allende – Dragoste.  E un sentiment foarte interesant sa mergi la drum inconjurata de oameni seriosi si preocupati de treburile lor iar tu sa fii adancit in descrierea unor scene fierbinti pline de culoare si pitoresc… E o experienta. Nu va recomand :). 

descarcare

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: