Martisoare din lut, pictate manual

Anul ăsta eram convinsă (ca și anul trecut) că nu voi reuși să fac vreun mărțișor. Dar până la urmă, cu ajutorul lui Dante, tot am reușit să facem câteva mărțișoare pe care ne-a făcut mare plăcere să le lucrăm.

Mai întâi am identificat materialul pe care îl vom prelucra. Dacă în ultimii trei ani a fost fetrul, anul acesta am profitat de o bucată de lut pe care o aveam prin dulap primită de la nana copilului și am trecut la treabă.

Cum se fac martisoare din lut

Mai întâi am întins și decupat bucățile de lut ce urmau să devină mărțișoare. La operațiunea asta l-am avut asistent pe Horia care a crezut la început că facem biscuiți. După ce am decupat bănuții de lut, i-am lăsat la uscat pe calorifer.

Câteva zile mai apoi, profitând de somnul celui mic, am trecut cu Dante la pictat. Eu am pictat floricele, mi s-a părut o adevărată provocare să reușesc să redau flori pe o suprafață așa de mică dar până la urmă eu zic că m-am descurcat onorabil. Am pictat manual martisoare cu maci, martisoare cu lavanda, martisoare cu pisici si martisoare cu flori.

Dante în schimb a vrut să facă mărțișoare personalizate pentru fiecare fetiță. Așa că a făcut pentru fiecare un desen care să vorbească despre ceea ce îi place, iar pe spate a scris și câte un cuvânt care să explice cumva ceea ce a desenat. Poate că în anii trecuți aș fi încercat să îi impun dorința mea de a face flori sau alte simboluri specifice, dar acum l-am lăsat să se exprime cum a vrut el. Până la urmă el știe mai bine ce prinde la vârsta lor.

La urmă de tot am dat cu lac de unghii mărțișoarele și cam asta a fost.

Primăvară frumoasă vă dorim și vă așteptăm aici cu zâmbete, scrieri frumoase și mult optimism!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Martisoare din lut, pictate manual

 • March 2, 2018 at 3:44 pm
  Permalink

  Iooooi cât de frumoase sunt!
  Nu vinde Dante niciunul? 🙄
  Cel cu cele două pisicuţe mi-a rămas în suflet!
  Felicitări! Cât de preţioase sunt aşa, făcute de mână…!

  Reply
  • March 3, 2018 at 7:48 am
   Permalink

   eee, nu vindem. le daruim. cele cu flori si pisici eu le am pictat, el le a facut pe cele cu mesaje pentru colege. as mai fi facut dar nu am mai avut lut :). ma bucur ca plac. inca nu le am daruit in real, ca ne a tinut zapada in casa.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: