Cizmulita lui Mos Nicolae

Desi toamna inca mai zaboveste prin aer, frunzele ingalbenite inca nu au plecat din parcuri iar zapada inca nu si-a facut aparitia, manutele harnice de copii, mamici, bunici, matusi si alti oameni si omuleti priceputi si harnicuti, se grabesc sa ii intampine asa cum se cuvine pe cei doi Mosi darnici atat de iubiti si de asteptati.

Recunosc ca anul acesta impulsul cel mai mare de a porni la mesterit decoratiuni de iarna a venit de la fete vesele si grabite, care au propus fel de fel de provocari.

Asa se face ca , desi nu am impodobit inca bradul, avem deja o colectie serioasa de ornamente lucrate de manutele noastre, adica eu, mamica, si copilul, Dante. Din pacate ziua are tot 24 de ore asa ca ma grabesc sa va prezint lucrarile noastre in ordinea numerelor dupa tricou, respectiv in functie de cat ragaz avem pana la expirarea diferitelor termene si provocari, avand grija sa le onoram pe toate cu mare bucurie si drag.

Pentru ca Mos Nicolae este primul venit in suita mosilor , se intelege ca si provocarea dedicata lui se incheie prima.

Ce trebuie sa facem pentru a intra in concurs? Sa realizam un ornament pentru pomul de Craciun care sa constea intr-o steluta sau intr-un ingeras. Prietena noastra, inspiratia, a sosit in aceasta seara la noi in casa si am realizat impreuna cu Dante un ingeras sclipitor si diafan pentru a fi primiti si noi cum se cuvine in Clubul Magic al Parintilor si Copiilor Creativi, cei care au avut initiativa de a imparti cinci cizmulite magice castigatorilor.

Ingerasul nostru este realizat simplu, din materiale reciclabile, respectiv resturi de materiale ramase de pe la alte lucrari. Hartie alba, taiata fasii, indoita, lipita in forma de evantai pentru a forma aripile si picioarele – rochita ale ingerasului. Drept cap are hartie portocalie si alba rasucita. Am ornat totul cu sclipi argintiu si rosu, am aplicat totul pe un carton reciclat de la cine stie ce jucarii si pastrat in cutia cu materiale minune. Am aplicat o sforicica pe spate pentru a deveni un adevarat ornament de brad, acum ingerasul nostru asteptand cuminte sa ii vina randul de a impodobi bradutul nostru din aceasta iarna.

Daca nu v-ati apucat inca de treaba mai aveti timp sa o faceti pana duminica, 2 decembrie. Sunt zile libere si de sarbatoare, asa ca e numai bine de petrecut alaturi de copilul cateva clipe placute si creative.

Ingerasul nostru va spune : Spor la joaca! Merita!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: