(R)evolutie în leadership

Diplome peste diplome, cursuri peste cursuri, cerinte peste cerinte. O scoala absolvita cu brio si cu satisfactia lucrului bine facut. Urmeaza intrarea în viata. În adevarata viata. Cu alte cerinte si alte criterii de selectie.

Încotro? se întreaba tânarul absolvent. Care e drumul pe care sa merg? Ce îti doresti tu, tinere? Ce vise ai, ce planuri ti-ai facut? Te întreaba cineva?

Dar mai ales, dincolo de toate aptitudinile dobândite pe bancile scolii, ce atitudine ai? Ce atitudine ai fata de viata. fata de societate. fata de tine însuti?  Stii tu sa îti valorifici toate acele aptitudini, stii tu sa îti prezinti în fata lumii cunostintele dobândite?  Stii tu sa iei deciziile potrivite în acele momente în care este nevoie? Stii tu sa te promovezi pe tine ca persoana astfel încât sa fii în ochii celorlalti valoroas si capabil, asa cum te simti?

Ai tu, draga tinere, valori solide spre care sa îti îndrepti privirea cu încredere, valori al caror exemplu sa îl urmezi si de la care sa înveti sa îti urmezi drumul, indiferent de obstacole?

Sunt tot atâtea întrebari pe care eu, aflata la maturitate, nu mi le-am pus în anii aceia ai tineretii când deciziile erau cu adevarat în mâna mea. În acei ani notele si diplomele erau cele carora eram îndrumati sa le dam o importanta deosebita.

De curând însa am auzit urmatoarea sintagma: 80% atitudine si 20% aptitudine. Da, acesta este algoritmul dupa care se fac selectiile în marile companii ale lumii.

logo-lmtSa ai o mentalitate de învingator, sa fii convins ca ceea ce ti-ai propus este posibil, sa stii sa transmiti lumii acest lucru. sunt tot atâtea criterii care îi fac pe tinerii de azi sa vada lumea altfel decât o vedeam noi. Ei cred în schimbare, ei cred ca lucrurile se misca, ca deciziile sunt în mâinile lor.

Pentru ca îndrumarea si mâna de ajutor întinsa catre viitorul tarii sunt întotdeauna bine venite, Asocia?ia Clubului Liderii Mileniului Trei are ca scop toate cele de mai sus plus multe altele.

O (r)evolutie este anuntata în perioada 9-11 mai  cu participarea tuturor celor ce militeaza pentru diversitate, pentru drepturile omului, pentru sanse egale, pentru implicare si participare in deciziile ce ne privesc. ONGFest 2014 se numeste evenimentul de la care nu va lipsi nici  Asociatia ce îsi propune sa pregateasca liderii Mileniului Trei plus multe alte ONG-uri preocupate de mai binele nostru, al tuturor.

Leadership de Mileniul Trei

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: