Cavalerii reciclarii

brailaBraila, oras cetate, oras de straja la mal de fluviu. Dunarea cea albastra vine încarcata de poveste pe meleagurile orasului în care m-am nascut si în care am trait cea mai mare parte a vietii mele.

Vremea cavalerilor de odinioara a apus. Luptele grele cu dusmanii  nu se mai dau ca alta data, cu arme taioase si armuri. Astazi luptele se dau în tacere, cu altfel de cavaleri. Cavalerii reciclarii sunt cei ce vegheaza la bunul mers al cetatii. Nu sunt cavaleri înrolati în vreo armata speciala. Fiecare din noi poate fi un astfel de cavaler. Tot ce trebuie sa facem este sa contribuim fiecare în felul nostru la aspectul cetatii, sa avem grija la urmele lasate în urma dupa ce distractia a fost în toi.

Fotografie-3352“mama, nu polua pamântul! arunca la cos hârtia!”

“mama, uite, oamenii polueaza pamântul. au aruncat mizerie pe jos. pamântul e suparat”

Acestea sunt replicile cu care micul meu cavaler de 5 ani si jumatate ma îndeamna zilnic la lupta. La lupta pentru pastrarea curateniei si aspectului îngrijit al cetatii. Într-o toamna ne-am înarmat si noi, alaturi de organizatia Let’s do it, cu manusi, saci si tinute potrivite si am pornit în lupta cu gunoaiele. Am fost terifiata sa vad ce se poate gasi prin padurile ce marginesc soselele noastre. sa vad cum arata locurile în care oamenii ies la iarba verde. Oare ei nu se gândesc ca acea iarba trebuie sa ramâna verde si pentru generatiile viitoare?

Va puteti imagina o planeta pe moarte, nu din cauze naturale ci din vina propriilor locuitori, cu un satelit ce graviteaza în jurul ei încercând sa recreeze viata asa cum era odata? Lupta pentru existenta devine crunta, doar cei bogati pot ajunge pe acel satelit unde se bucura de aer proaspat si verdeata. Un film inspirat dintr-un astfel de scenariu a prilejuit o multime de gânduri si întrebari copilului meu dar si noua, ca adulti. Elysium, un film impresionant despre ce se poate întâmpla din nepasarea oamenilor si la ce se poate ajunge. Sunt o multime de filme ce încearca sa traga astfel de semnale de alarma.

 

În lupta 2.0 pe frontul reciclarii, îi vad si pe alti cavaleri bloggeri înscrisi în batalia oraselor.  Este o batalie pasnica dar pe care fiecare din cele 32 de cetati doreste sa o câstige. Titlul de Orasul Reciclarii si o zona eco wi-fi, un spa?iu inedit de relaxare, 100% eco ?i cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro reprezinta o cucerire demna de invidiat.

Din fericire consider ca orasul în care locuiesc este destul de curat, cu spatii verzi si cu un parc ce se extinde si se modernizeaza. Lucrurile se schimba în bine, existând si o timida încercare de sortare a gunoiului pe categorii. Dar cred ca asta începe cu fiecare dintre noi, cu sortarea gunoiului în propria gospodarire si reciclarea ambalajelor, acolo unde este posibil.

860x325-overlayer-site-cu-sigle-mod1

Blogal Initiative, împreuna cu EcoRom- Ambalaje cauta cavalerii reciclarii din fiecare oras. Dar, indiferent de alegere, fiecare din noi poate fi un astfel de cavaler.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: