File de jurnal

Azi, 18 noiembrie, o zi aparent mohorâta venita dupa o seara cu ploaie. Totusi e cald si placut pe afara. O toamna înca prietenoasa ce nu aminteste de iarna ce asteapta  cuminte în calendar.

Am revenit în online dupa o absenta de câteva zile. Nu am fost prea departe. Doar mi-am petrecut aproape 24 de ore într-o sectie de votare. A fost obositor dar m-a bucurat faptul ca oamenii chiar au venit la vot. Asa cum îndemnam si eu zilele trecute. Se pare ca au constientizat ca si votul lor conteaza. A fost o experienta interesanta sa fac parte din comisie. Uneori e bine sa vedem lucrurile si din interior, implicându-ne, nu doar de pe margine si dându-ne cu parerea.

Ieri mi-am acordat o binemeritata odihna. Am vazut vreo cateva episoade din seriale bine cunoscute la Tv, m-am delectat cu un film usor si cam tras de par – Love Tape , cu Cameron Diaz (la fel de savuroasa ca de obicei) acum în rolul de mama si sotie în cautarea pasiunii de alta data. Lânga sotul ei, se întelege. Pentru asta s-au gândit sa se înregistreze. Înregistrarea, cu IPad-ul,  ajunge la cine nu trebuie si de aici o întreaga încurcatura. De vazut cu un vin fiert si cu chef de lenevit :).

Dar cum la mine odihna înseamna si mesterit, deja m-am apucat de lucrat decoratiuni de iarna, felicitari si alte dragalasenii de sezon. Doar si supermarketurile s-au grabit sa ne introduca în atmosfera de Craciun. Merita sa dati o raita prin magazine zilele astea. Preturile nu au pornit-o înca în sus, mai gasiti lucruri la reducere, chipurile de toamna, dar care merg frumusel adaptate pentru iarna. Eu am cumparat lumânarele fel de fel si abia astept sa le decorez si sa le dau un aer de sarbatoare.

Saptamâna asta planuiesc sa scriu mult, sa vin cu articole noi în concursul Orkestra ce a mobilizat câteva condeie bune din blogosfera. Desigur, mai am mult de lucru si la site, acum ca am trecut pe domeniu. Dar le iau pe rând.

Muzica de zilele astea se chema Figaro. Da, i-am facut ieri cunostinta lui Dante cu Barbierul din Sevilla si a fost distractie maxima la noi. L-a încântat si “La donna e mobile” în diferitele interpretari, dar celebrul monolog al barbierului l-a distrat si atras foarte mult. Asa mi-am dat si eu seama de un lucru: muzica din ziua de azi este mult prea serioasa. Prea multa tehnologie si robotizare, prea multa “facatura” în detrimentul exprimarii umane.Se întelege ca toata seara a fredonat, acompaniat de sotul meu, fragmente din monologul celebrului barbier :).

Va invit asadar la Opera! Priviti câta expresivitate în interpretarea unui singur om, fara prea multe accesorii. Doar el, privirea, mâinile si vocea.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: