Ocupatii in sezonul rece pentru cei mici

Una din cele mai mari provocari pentru parinti este aceea de a-si tine copilul ocupat în casa atunci când toamna târzie bate la usa, când parcurile devin prea friguroase pentru a consuma energia debordanta a micutilor.

Eu am fost si voi ramâne adepta de a oferi copiilor înca de la vârste foarte mici jocuri creative mai degraba decât jucarii statice.

Una din activitatile cele mai îndragite de catre copii este aceea de a desena si colora. Desen sau pictura, oricare dintre cele doua variante îi atrag datorita gamei foarte largi de exprimare. Pentru copii desenul reprezinta un limbaj propriu prin care comunica celor din jur stari, sentimente si chiar impresii despre felul în care vad ei lumea noastra, a adultilor. Fie ca vorbim despre creioane, carioci sau creta, copiii sunt atrasi de ceea ce pot face folosind aceste mijloace de exprimare si de distractie.

NOR5190-Primul-meu-set-de-pictat1390211649_14479_1_2Cu produse de buna calitate orice copil se simte un mic artist. Pentru ca da, este foarte important ca produsele pe care le oferim copiilor sa fie de buna calitate, culorile sa fie vii si expresive, sa nu zgârie, sa aiba un vârf moale dar sa nu se rupa cu usurinta. În ziua de azi copiii sunt buni cunoscatori ai ofertelor de produse de acest gen de pe piata, sunt mult mai atrasi de un set de pictura având ca personaj central si pretext un personaj din desene animate decât de o simpla cutie de culori. În acest sens producatorii vin cu oferte care mai de care mai atractive si mai pline de imaginatie. Eu zic ca este foarte bine ca se întâmpla acest lucru.

1023-573661333012997_9429_1_2O alta activitate mult îndragita de copii este modelajul. Plastilina nu trebuie sa fie doar un material didactic întâlnit în gradinite sau scoli ci ar trebui sa fie o jucarie la îndemâna copilului chiar si acasa. Plastilina nu este o simpla jucarie. Plastilina ajuta la dezvoltarea muschilor mici ai mânutelor, atât de utili mai târziu pentru scris, ajuta la învatarea limbajului culorilor dar si le cladirea sentimentului de succes, prin finalizarea de unul singur a unui proiect. Plastilina dezvolta imaginatia si creativitatea copiilor iar oferirea ei spre explorare si utilizare la vârste cât mai fragede reprezinta un câstig.

NOR2663-Set-Tematic-Mic-Fabrica-de-Vafe1361277699_11232_2_2Eu i-am oferit copilului meu înca de la doi ani plastilina de buna calitate, moale, non toxica, în culori vii si atractive. Va spun sincer ca am avut parte de multe momente de liniste la noi în casa datorita acestei jucarii creative. Copilul statea chiar si câte o ora si modela, a învatat sa foloseasca sabloanele, sa utilizeze cutitasul din plastic (operatiune care mai târziu i-a folosit pentru a folosi cutitul adevarat cu precizie si fara emotie).

Seturile plastelino pentru crearea de flori, vehicule, prajituri (da, s-a inventat chiar plastilina cu aroma de vanilie) reprezinta una din cele mai frumoase si la îndemâna alternativa pentru a avea un copil creativ, linistit dar totodata care îsi consuma  energia chiar si în sezonul rece. Pentru ca nu e usor lucru sa modelezi cu degetele micute si sa îti iasa exact ce a imaginat mintea ta de copil.

Cu atâtea alternative colorate si pline de creativitate devine usor sa tii ocupat un copil zburdalnic chiar si în sezonul rece.

Va recomand sa le încercati. Va veti molipsi chiar si voi si va veti prinde în joaca celor mici.

noriel-bebe

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: