Jocuri pentru copii in sezonul rece

Nevoia copiilor de joaca este egala cu nevoia si dorinta lor de cunoastere. Daca vi se pare ca un copil îsi doreste cu ardoare sa se zbenguie si sa topaie sa stiti ca la fel de mult îsi doreste si sa afle informatii despre absolut tot ce îl înconjoara. Din aceasta dorinta porneste si avalansa de întrebari si “de ce”-uri care pot exaspera un adult. Mai ales în sezonul rece, când timpul petrecut afara, în natura, se reduce simtitot, multimea curiozitatilor si tirul întrebarilor se îndreapta spre adultii din preajma copilului.

Uneori nici noi nu le stim pe toate. Uneori ne trezim în dificultate sa le raspundem la toate curiozitatile si nastrusniciile din mintea lor.

Ajutorul nostru însa vine de la Noriel sub forma unei multimi de jocuri si puzzle-uri, jocuri prin intermediul carora copilul învata fara sa simta ca face acest lucru. Mai ales atunci când se aduna unul sau doi copii, frati, prieteni sau verisori, jocurile tip Cine stie câstiga sunt ideale pentru a antrena spiritul competitional între ei. Daca vi s-a întâmplat sa întâlniti copii care par sa stie o multime de informatii despre subiecte care mai de care mai surprinzatoare, sa stiti ca nazdravanii aceia nu au stat si au “tocit” vreo carte de istorie sau geografie ci pur si simplu au avut la dispozitie astfel de jocuri care le îmbogatesc bagajul de cunostinte despre istorie, geografie, biologie si alte ramuri ale stiintelor. Poate pare pretentios sa folosim astfel de termeni dar adevarul este ca aceste jocuri îi pregatesc pentru anii de scoala si materiile pe care le vor studia acolo.

Jocul foloseste atât limbajul vizual, prin plansele folosite, cât si semnalele sonore, atât de atractive pentru copii. Fiecare raspuns corect este recompensat printr-un sunet adecvat ce întareste copilului satisfactia de a fi dus la îndeplinire sarcina propusa. Jocul este pe diferite categorii de vârsta astfel încât copilul va putea parcurge cunostintele portrivit etapei sale de dezvoltare.

NOR-8000---CINE-STIE-CASTIGA-SENIOR-COMPACT-031355921370_1444_1_2

În aceeasi categorie de jocuri ce raspund copiilor la fel de fel de întrebari sunt si jocurile puzzle. Pornind de la cele pentru vârste foarte mici (eu am avut norocul sa am puzzle din câte trei sau patru piese pe care i l-am oferit copilului meu de la vârsta de 8 luni si pe care l-a acceptat si exploatat din plin) pâna la cele formate din peste 100 de piese, jocul de puzzle ramâne printre preferintele copiilor, mai ales în sezonul rece.

E foarte usor sa aduci în atentia copilului informatii despre globul pamântesc, continente si tari  folosind un joc puzzle decât sa îi povestesti pur si simplu despre asta. Cu fiecare piesa pe care o aseaza pe plansa în mintea copilului se nasc noi si noi întrebari iar tie îti va fi mult mai usor sa îi explici. În plus, jocul ajuta la dezvoltarea diferitelor abilitati atât de utile mai târziu în anii de scoala. Atentia, folosirea muschilor mici ai mâinii, concentrarea si nu în ultimul rînd motivatia pentru a duce la capat un proiect sunt doar câteva din aceste abilitati.

harta-Europei1378374835_12740_1_1

Cu astfel de jocuri sa oferi ocupatie unui copil în sezonul rece nu devine doar usor ci si instructiv.

logo

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: