Duzina de cuvinte – Ganduri catre mine insami

Azi deschid prelegerea catre mine insami. Imi caut subiect si predicat spre a forma intregul menit sa-mi schimbe soarta ce, zice-se, e-n propriile mele maini.

O fi, n-o fi, ce-o fi predestinat s-o implini. Dar ce e sufletul meu predispus sa faca eu vreau sa fac precis, fara tagada.  E lupta multa ce precede o asa decizie-nteleapta. Porniri mai fura dar tot in poticniri se terminara.

Imi e confortul precursor desi nu-l vreau. Imi e usorul sentiment predominant. Dar astazi gata, am deschis o poarta. Si ca o precupeata manecile mi le-am suflecat. Cu soarta si cu  mine insami am pornit razboi.

Cu un prelung oftat eu gandurile toate le adun. Le fac manunchi, le risipesc si iar le fac gramada.  Cand din a timpului clepsidra nisipul s-a prelins pe-o parte , stiind ca nu-i poti curgerea opri incerci s-o faci mai lina, mai placuta, spre-a ti fi cealalta jumatate in confort.  Nu e usor, sunt mori de vant in drum, sunt stanci sau bolovani mai mici. Ii ocolesti, ii sari, te iei la tranta, dar nu renunti din drumu-ti orice-ar fi. Eu azi si stanci si bolovani le-am declarat razboi si m-am decis: portar in poarta propriului destin voi fi. In fiecare meci cu soarta la preluare eu voi sta, nu voi lasa pe nimeni loviturile sa le opreasca. De ce-i mai greu nu m-oi feri caci lupta face parte din spectacol. Iar dupa cum poetul ne zicea: ” O lupta-i viata, deci te lupta, cu dragoste si dor de ea”.

Inchei aici prelegerea cu mine insami. Nu e prea lunga da-i cuprinzatoare. De altora foloase le-o aduce, un semn ii rog sa-mi lase aici, spre marturie.

Cu pre(a)maritele cuvinte si altii s-au jucat in club la psi. Sa ii cititi dati fuga si vedeti invataminte de puteti sa trageti. Sau poate-un zambet. Ca e totusi weekend :).

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.