Magazin second hand online

 • Nevastă, hai să mutăm șifonierul ăsta mai încolo să facem loc pentru comodă, ca să putem băga pătuțul în locul ei.

Da, cam așa au stat lucrurile când a trebuit să facem schimbările necesare în dormitorul nostru. Dar credeți că lucrurile au fost așa de simple? Cum să muți un șifonier cu patru uși care era burdușit cu haine?  Iată-mă deci apucându-mă de treabă: una, două, trei…

 • Hei, nevastă, ce faci? Ce tot azvârli cu hainele prin casă? Ce te-a apucat?
 •  M-a apucat că avem șifonierul plin de haine dar noi nu purtăm nici măcar jumătate din ele. Ne-am ”maturizat” amândoi (ca să nu îi zic soțului că nu mai suntem chiar ca acum 10 ani ). În plus avem haine de dinainte de a ne cunoaște. Uite: tricou cu vedere la buric pentru mine, cămașă în pătrățele creponată pentru tine, pantaloni cu pense, maiou cu paiete cu care mai pot îmbrăca doar ursul de pluș al copilului. Pe bune, de ce le mai ținem aici? Tu nu ai auzit de teoria aia că pentru a avea lucruri noi trebuie să faci loc pentru ele în viața ta? Adică noi nu ne luămm alte haine pentru că avem senzația că e șifonierul plin.

Și uite așa, mai cu vorba mai cu fapta, am golit jumătate de șifonier. Nu glumesc. S-au adunat cinci saci mari de haine. Le-am așezat pe categorii: de aruncat (prea vechi, prea mici, prea demodate), de donat (haine bune, aproape noi, dar de mărime nepotrivită) și de dus la țară (pulovere, treninguri, chestii ce mai pot fi purtate în gospodărie, la muncă).

După ce am terminat operațiunea golire a urmat operațiunea umplere. Practic am dat un refresh garderobei noastre. Dar, dacă de golit am făcut-o în mai puțin de jumătate de oră, la umplere nu ne-am mai grăbit așa de tare. De fapt operațiunea ”garderoba”  continuă și în ziua de azi. De ce? Pentru că vreau să alcătuiesc o garderobă care să ni se potrivească, caut haine care să nu fie nici foarte scumpe dar să aibă și o anume calitate. Nu mai cumpăr la întâmplare și sub impulsul momentrului ci doar după o oarece chibzuire: îmi trebuie, am cu ce să potrivesc o piesă cu alta, e de calitate și alte asemenea criterii.

Nu suferim de ideea de a cumpăra haine de firmă dar experiența m-a învățat că sunt anumite firme care pur și simplu sunt echivalente cu calitatea. Nu, nu mi-am permis să îmi cumpăr haine noi de firmă dar am dat peste ele în magazinele cu haine la mâna a doua.

  Am învățat că în  magazinele SECOND HAND poți găsi adevărate comori

După ce a trecut șocul golirii șifonierului soțul meu a început să mă ia la rost: uite, acum am nevoie de un sacou. De unde iau eu un sacou? Sau: mi-ar trebui un pulover mai de calitate pentru că plec săptămâna viitoare și sigur va fi frig. Mi-ai aruncat toate puloverele.

Așa că am început cercetările. Nu pentru a umple la loc rafturile ci pentru a găsi acele piese vestimentare care să se potrivească nouă, celor de azi.

Pentru că tot vorbim de zilele noastre iată că am aflat că există și un magazin second hand online, Evernisaj, cu haine second hand de foarte bună calitate și, mai ales, ale unor branduri celebre. Eu zic că nu e de colo să cumperi un sacou bărbătesc la un preț sub 100 de lei și să fie și de bună calitate.

Nu sunt adepta consumerismului și nu îmi place să arunc banii pe lucruri scumpe așa că un astfel de magazin este exact pe gustul meu. E ca la mașini până la urmă. Dacă ne-am cumpăra toți mașini noi ar fi vai de planeta asta. Cam așa e si cu hainele. Producerea hainelor înseamnă resurse consumate, așa că de ce să nu le dăm mai departe sau să luăm ce au purtat alții? Mai ales că, în alte țări, reducerile chiar sunt reduceri iar oamenii cumpără de multe ori sub impulsul momentului, ajungând nici să nu apuce   să le poarte o dată sau de două ori, atrași fiind de o nouă promoție sau de o nouă colecție.  Așa că aceste haine sunt donate și ajung la noi sub formă de haine mana a doua. Dar calitatea lor e de prima mână.

Eu sfătuiesc din suflet, în special femeile ca, atunci când simt că au ajuns la o anumită vârstă sau la o anumită siluetă, decât să ofteze după ”ce slabă eram odată” să facă o curățenie serioasă în garderobă și să înceapă să reconstruiască alta, potrivită cu ”ce bine mă simt azi și acum în pielea mea”.

evernisaj

Decât să am 50 de bluze și 40 de pulovere din care abia aleg să port vreo două pe sezon și să mă enervez de fiecare dată când trebuie să mă îmbrac, mai bine să am câteva piese vestimentare de bună calitate pe care să le pot combina în multe feluri și să mi se potrivească perfect de fiecare dată, în funcțiie de ocazie și sezon.

Articol scris pentru Spring SuperBlog pentru Evernisaj.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Magazin second hand online

 • March 19, 2018 at 11:21 am
  Permalink

  Nu ştiu cum fac dar şi eu pun la aruncat sau dat câte un sac de haine la fiecare curăţenie generală. Şi tot e plin şi eu tot zic că nu am cu ce să mă îmbrac. Şi nu-s deloc genul extrem de elegant, pe bune. Şi nici în pas cu moda, să schimb ţinutele la fiecare nou trend. Dar se tot adună şi tot dau şi tot e plin dulapul.

  Reply
  • March 19, 2018 at 3:23 pm
   Permalink

   E greu sa rezisti anumitor tentatii si nici nu stii cand te trezestica ai cumparat maimult decat ai nevoie :))). Dar macar sa nu luam lucruri scumpe, ca sa nu ne para rau :).

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: