O casă pentru viitor

Deși suntem încă tineri și eu și soțul ne gândim de multe ori să facem un plan pe termen lung și să începem să ne documentăm în privința unei case pe pământ. E adevărat, viața la bloc este comodă și oferă mult confort dar vine la pachet și cu ceva neajunsuri: cheltuieli comune cu întreținerea, traiul la comun cu vecinii (gălăgie, gunoi, scara blocului nu mereu frumos mirositoare plus altele). Eu m-am obișnuit pentru că toată copilăria și adolescența am locuit la bloc dar soțul meu e băiat de la țară și tot către acolo trage cu sufletul și cu mintea.

E drept, la un moment dat și eu m-am mutat împreună cu părinții mei la casă și chiar am contribuit alături de ei la ridicarea și consolidarea casei bătrânești. Așa că m-am obișnuit să respir aerul dimineții, am învățat cât de plăcut este să ieși vara în curte la prima oră a dimineții. să simți că ai aer cu adevărat, să te ocupi de un mic petec de pământ și să îngrijești câteva flori sau răsaduri de legume (roșii, ardei, castraveți). Sunt privilegii pe care cu greu le găsești la oraș dar de care te poți bucura totuși și aici.

Am contribuit alături de părinții mei la reconstruirea casei, am zidit, am vopsit, am bătut cuie, am făcut de toate. Ba chiar am ajutat și la turnarea betonului din curte. Asta se întâmpla cu niște ani în urmă. Când am fost de curând în curte la părinți am văzut că s-a cam măcinat betonul din curte și, pentru că tot îmi place mie să fie totul decorat și cu model, i-am spus tatălui meu de un nou model de beton: beton amprentat. Mai exact curtea nu va mai arăta dreaptă și plată ci va avea pe jos un model deosebit, pe care îl putem alege chiar noi, care poate fi obținut folosind  forme si modele de beton amprentat.

Mie mi-ar plăcea să mă joc personal cu așa ceva și să particip activ la obținerea unui aspect deosebit al curții noastre. Soțul zice că mă plictisesc de îmi bat capul cu astfel de lucruri dar adevărul este că eu de fapt mă documentez pentru viitoarea noastră casă. Vreau să fiu pregătită și să ne construim o casă modernă, cu toate utilitățile și dotările astfel încât, chiar de vom locui la curte, să avem confortul de la bloc plus avantajele unei vieți libere, la aer, cu verdeață și flori.

Mă și visez răsfoind revistă după revistă și căutând modele de perdele, de tapițerii, de jardiniere sau de canapea. Visez la o bucătărie mare, spațioasă și mai ales luminoasă. Da, stiu, am o adevărată obsesie cu lumina. Să am camere luminoase și ferestre mari e unul din principalele criterii după care aleg o locuință. Cred că am stat prea mult în întuneric cu ani în urmă, știți voi când, și acum nu mai suport asta.

Dar până la perdele și canapele și covoare trebuie să avem fundație, pereți, acoperiș, curte în care să turnăm beton sau să plantăm flori. sunt alte detalii de pus la punct. Mă gândesc în primul rând la locul în care va fi amplasată casa, la rețeaua de electricitate, de gaze și, mai ales, de apă.

Deși am aflat că se poate obține apă și din piatră seacă, cum se spune. Adică există opțiunea de forari fantani la mare adâncime, asta însemnând 15 metri sau 100 de metri. Știu că sună sf dar poți avea o astfel de fântână în curte și astfel să ai apă chiar și acolo unde nu credeai că este posibil.

Apa de calitate este vitala într-o gospodărie așa că e bine să fiu informată despre acest aspect, să îl adaug și pe el la costul casei.

Una peste alta în imaginația mea casa începe să prindă contur, curtea și accesoriile de asemenea. Cum să nu îți fie drag să te visezi într-un mobilier de răchită de bună calitate, într-o dimineață de vară, cu o cafea aburindă în față, cu laptopul și cărțile dragi care să te inspire, poate cu o agendă și un stilou alături pentru a nota gânduri și idei, în timp ce copiii își văd de joaca lor prin grădină fără să stea non stop pe mine, pe lângă mine. Un leagăn și un tobogan ar rezolva totul. Plus un cățel, o pisică și un… ponei. Da, cred că mi-ar plăcea să avem un ponei. Să nu îmi spuneți că voi nu v-ați gândit niciodată cât ar fi de frumos să ai propriul tău ponei. Eu sunt sigură că un ponei ar ține copiii ocupați cât e ziua de lungă iar eu mi-aș putea vedea de treburile mele fără să mă încurc de ei.

Cam ăsta este visul meu frumos despre casă și despre cum va fi viața peste câțiva ani. Niciodată nu cred că este prea târziu să începi să îți construiești viitorul.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “O casă pentru viitor

  • March 20, 2018 at 8:10 pm
    Permalink

    Ohh, cât visez şi eu la o căsuţă. Vreau una mică, cum erau cele din poveşti. Dar musai cu curte şi grădină mare. Atât, nu cer mult 🙂
    Să-ţi vezi visul împlinit!

    Reply
    • March 21, 2018 at 11:44 am
      Permalink

      Da, o casuta ca in povesti cu multe flori si animalute prin curte :).
      Sa ti implinesti si tu visul!

      Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: