Enciclopedia despre Minte Trup Spirit

Omul cât trăiește învață.

Trebuie să recunosc că mie îmi place foarte mult să învăț. Poate și datorită profilului meu de scanner, mereu dornic să descopere noi domenii de explorat și noi informații de conectat.

Uneori copiii mă întreabă de ce studiez și citesc cărți dacă nu mai sunt la școală.

Citeam undeva că informațiile pe care le auzim noi într-o singură zi sunt echivalente ca și volum cu informațiile pe care un om din secole mai mici de X le primea într-o viață.

Trăim într-o lume în continuă schimbare și e nevoie să ne adaptăm continuu, să ținem pasul cu descoperirile secolului și mileniului, cu tehnologia și tehnica.

Suntem într-un amestec de vechi și nou, de știință bazată pe ultimele descoperiri și practici ce datează de mii de ani aduse din nou în atenția omenirii.

Datorită internetului și mijloacelor moderne de comunicare uneori ne simțim copleșiți de avalanșa de informații.

La o simplă căutare a unei soluții pentru o problemă apar atât de multe alternative că nu știm ce să alegem.

Oamenii sunt tot mai preocupați de starea lor de bine, atât mentală cât și fizică, dar sunt la fel de preocupați și de împlinirea pe plan spiritual.

Au apărut așa de multe opțiuni în ultima vreme, moda se schimbă parcă de la an la an.

Cum facem să discernem ce este adevărat și ce este șarlatanie?

Cum facem să aflăm ce ni se potrivește și ce nu?

Pentru mine cea mai bună cale este informarea. Deși internetul ne pune la dispoziție o mulțime de informații, pentru mine cărțile rămân una din căile cele mai bune prin care pot studia și înțelege mai bine.

În ultimii ani am auzit despre tot felul de terapii alternative, am început să practic meditația și yoga, am intrat în cercuri de oameni în care se discută despre channelling și divinație (sunt doar două exemple), am accesat zeci de articole și video despre cristale, simbolistică, energii.

Mi-am recunoscut în cercurile mele de prieteni experiențele extrasenzoriale și aparent paranormale sau de altă natură și am discutat despre ele.

Am început să studiez și să desenez geometrie sacră (realizând că eu făceam asta dintotdeauna fără să fi știut ce este exact – pentru că avem în noi informațiile).

Am început să studiez cristalele și îmi doresc să înțeleg mult mai multe despre ce înseamnă ele cu adevărat. Sunt atrasă de lucrul cu cristalele și confecționez bijuterii inspirată de ele.

Întâmplarea face să îmi iasă în cale o carte în care sunt cuprinse informații de bază despre o mulțime din toate cele de mai sus și multe altele.

Este o Enciclopedie a Terapiilor vindecătoare, a Înțelepciunii ezoterice și a Tradițiilor Spirituale. 

Titlul m-a atras în primul rând: Minte, Trup, Suflet.

Pentru că, înainte de spune despre ceva că este ”o prostie” consider că e mai bine să aflăm ce stă în spatele acelui lucru, să aflăm ce este real și ce este legendă.

Tocmai de aceea mi-am dorit să am cartea asta în casă, pentru a reveni la ea ori de câte ori vreau să aflu ceva, să mă documentez, să înțeleg.

Cartea este scrisă de Dr. William Bloom, Judy Hall, prof. David Peters, specialiști în domenii diferite care abordează omul din unghiuri diferite, cu scopul de a înțelege mai bine ființa umană în complexitatea ei.

Avem tendința de a crede că am descoperit noi ”roata” dar aflăm cu uimire că ”roata” este de mii de ani în practica și conștiința unor popoare.

Suntem un mecanism complex compus din toate cele trei rotițe ce ne pun în mișcare, minte, trup, spirit, iar aceste rotițe au la rândul lor alte minuscule mecanisme ce funcționează separat dar și împreună.

Felul în care este structurată cartea exact asta face: tratează fiecare bucățică separat dar și în conexiune.

Am ales câteva pagini pe care să le împărtășesc aici pentru a vă deschide interesul.

Cristalele – adevărate depozite de informații și energie

Ce este spiritul și cât de mule știm despre el?

Geometria sacră – nu este invenția oamenilor ci se bazează pe tipare existente în natură

Masajul – una din cele mai vechi forme de terapie

Yoga – o știință de mii de ani pe care tot mai mulți oameni o redescoperă acum

Pilates – mai mult decât un sport

Cultura Zeiței – simbol al fertilității și femininului divin  datează de circa 30.000 de ani. Ce bine e că începem să ne aducem aminte de astfel de simboluri și să ne prețuim așa cum merităm și în epoca roboților și a inteligenței artificiale! Tot mai multe femei își spun zeițe și ce frumos este!

Cartea este de studiat și împreună cu copiii mari, e un bun instrument de a le răspunde la tot felul de întrebări și a-i ghida în tot amalgamul de informații de azi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Enciclopedia despre Minte Trup Spirit

 • April 24, 2023 at 8:18 pm
  Permalink

  Ce multe idei care imi plac pe aici, la tine!
  Sa ai inspiratie in tot ceea ce faci si recunosc ca la fel imi urez si mie, ca sunt multe
  similare si pe agenda mea!
  Imi plac cartile astea – colectii. Au multe idei adunate si se pot compara usor.
  Multumesc pentru recomandare!
  Zile frumoase sa ai, Valy!❤️

  Reply
  • April 25, 2023 at 12:05 pm
   Permalink

   Mulțumesc mult pentru vizită și mă bucur că ai găsit inspirație aici, la mine!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: