Noaptea muzeelor la noi … în orasul vecin

Plecasem la cules de soc. Am tinut o frumoasa lectie de biologie, lectie despre natura, observatii în adâncul padurii, ne-am încarcat plamânii cu oxigen si bratele cu flori. Dante  a mâncat pentru prima data flori de salcâm si a fost foarte încântat.

Urmatoarea oprire a fost la restaurantul chinezesc. Pentru noi nu a fost doar o simpla pauza de masa ci o adevarata lectie despre China, despre obiceiurile lor, despre simbolurile ce se gasesc peste tot în orice restaurant chinezesc, despre obiceiurile culinare. La terasa de alaturi era o corabie de piratie, un alt obiect de atractie pentru micul pasionat.

Seara s-a încheiat cu vizita la Muzeul de Stiintele Naturii din Galati.Nu stiam ca este noaptea muzeelor dar multimea oamenilor ne-a atras atentia asa ca nu am ratat ocazia. Mai fusesem la muzeu dar acum atmosfera era cu totul alta, multimea de oameni adunati acolo dadea un alt aer acelui spatiu, mai ales în noapte.

muzeul naturii galati

Punctul de atractie al muzeului a fost însa expozitia de serpi si reptile. Dante a fost extaziat pur si simplu. Ba chiar, la un moment dat, m-a cuprins cu bratele si mi-a spus : “multumesc mama ca m-ai adus aici”. Sa va mai spun ca mi s-au umplut ochii de lacrimi si ca cei câtiva oameni care au vazut scena s-au emotionat brusc?

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: