Săptămâna 3 – culoarea albastru cu zăpadă

Ce interesant funcționează creierul nostru! De când am simțit că culoarea săptămânii va fi albastru, am văzut în parcări și pe stradă o mulțime de mașini…albastre.

Culoarea săptămânii a pornit de la, cum altfel, Blue Monday.

A treia zi de luni din an a fost denumită astfel, pornind de la ideea că este cea mai deprimantă zi din an.

Cumva argumentele sunt reale:

  • s-au terminat banii pentru sărbători
  • vremea este mohorâtă
  • obiectivele așezate în cap de listă la începutul anului încep să pălească în fața obstacolelor
  • micile obiceiuri nu s-au instalat și parcă e greu să tragem de noi să le menținem
  • motivația scăzută.

Eu mă recunosc în câteva dintre ele. Mai ales în cele cu obiectivele și obiceiurile. În fiecare an (cel puțin din ultimii 10) am pornit cu câte o idee genială în minte. Într-un an am vrut să mă apuc să fac jucării textile după desenele copiilor. Eram așa de entuziasmată de idee, începusem să caut materiale, schițe. Apoi am ajuns să caut informații și am aflat că deja erau oameni care făceau asta în alte țări. Apoi mi-am dat seama că îmi trebuie mașină de cusut. Nu găseam materiale accesibile ca preț. Prețul unei jucării finite ajungea, după calculele mele, să fie destul de mare. Și, ușor ușor am renunțat la idee. Până în luna februarie nici nu mai voiam să aud de asta. 

Anul acesta nu am mai pornit cu nici o idee genială în cap și vreau să las să se așeze lucrurile așa cum va fi să fie.

Bucuria săptămânii

Zăpada a fost cea mai mare bucurie a săptămânii. A fost în reprize, dar tot ne-a bucurat.

Obiceiuri noi

Am continuat în fiecare zi să exersez italiana pe Duolingo alături de Horia. Recunosc că mi-a mai scăzut motivația pe fondul ultimelor conjuncturi privind motivul pentru care m-am apucat de italiană, dar am decis să continui. Pentru că am observat că nu reușesc peste zi să lucrez și mă trezeam seara târziu că îmi aminteam, am setat alarmă pe telefon la ora 17 și așa nu mai amân, nu mai uit.

Plimbarea de seară, de fapt o oră de mers alert împreună cu soțul a continuat și săptămâna asta, chiar

Ce nu a mers au fost exercițiile de tonifiere abdomen. Cumva mă așteptam să fie așa. Pentru că în perioada asta energia noastră este mult mai jos. Ce am făcut greșit este că nu am legat obiceiul ăsta de alt obicei deja creat. Încă mă gândesc care să fie. Dar salteaua este tot acolo, mă așteaptă oricând vreau să mă întind pe ea și să fac câteva exerciții de întindere, yoga sau orice simt.

Dar din februarie intru pe abonament la sală de două ori pe săptămână, așa că îmi urmez obiectivul oricum.

Filme

Eram foarte entuziasmată să merg la un film japonez săptămâna asta și abia așteptam să vă povestesc despre el.

Doar că, odată ajunși la cinema, am aflat că filmul pe care eu voiam să îl văd era miercuri, dar miercuri pe 31 ianuarie… Tipic mie :))).

Așa că am intrat împreună cu Dante la filmul The Beekeeper. Un film cu o idee chiar bună, cu un concept inspirat din lumea albinelor. Atunci când ”stupul” o ia razna și trântorii nu își mai fac treaba iar regina devine o amenințare pentru stup, cineva trebuie să intervină din afara sistemului pentru a readuce ordinea. E un film cu multe împușcături, ceva sânge, dar și ceva politică, spionaj. Merge pentru o zi de miercuri seara alături de adolescent.

Cărți

Cartea pe care am început-o săptămâna asta este Fata de pe stâncă – de Lucinda Riley.

Promite să fie un roman cu multe complicații și complexități și abia aștept să o descopăr.

Pentru copii am scos din bibliotecă Cartea Bunătății, de Cristina Andone. Noi o avem pe cea cu povești din Ardeal, dar săptămâna aceasta a ieșit în lume și cea cu povești din Moldova. Abia așteptăm să o citim.

Am cumpărat și cartea Dream Management, de Mirela Oprea, în urma participării la un atelier online. Mi-a plăcut mult abordarea ei științifică pe care o regăsesc și în carte.

Desen

Săptămâna asta am executat doar un desen random, în timp ce mă uitam cu Horia la un film.  Pofta de desenat a pornit de la un set de markere metalice luate cu …10 lei. Foarte bine cheltuiți cei 10 lei.

Creația săptămânii

Colierul lung pe care l-am creat chiar în ziua de luni, de Blue Monday, fix în culorile și nuanțele de albastru care mi-au însoțit săptămâna. Este lucrat cu perle de sticlă alb-mat și cu pietre în culori pastelate.

Cristalul săptămânii și cardul săptămânii

Am ales Lapis Lazuli , piatra comunicării și o foarte bună piatră de protecție, folosită încă din cele mai vechi timpuri.

Setul de carduri conține 33 de carduri în care găsiți informații despre pietre și mesajul pe care el vi-l transmite.  Pentru cine întreabă despre ele răspund cu drag.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: