Ajutor la curatenie – pisica

Zilnic ne agitam dupa fel de fel de treburi, ne încruntam gânditori la fel de fel de griji si, daca ne lasam dusi de val, aproape ca uitam sa mai zâmbim. Ceea ce nu e cazul meu, desigur :).

Dar mi se mai întâmpla si mie sa am zile în care sa îmi tune si sa-mi fulgere înca de dimineata: ba copilul nu vrea sa se îmbrace sa mearga la scoala, ba nu e pâine pentru pachet, ba am prea multe de facut în ziua respectiva si ma simt coplesita de multimea de sarcini pe care singura mi le atribui.

La capitolul asta cel putin noi, femeile, stam cel mai bine. Ne pricepem de minune sa ne propunem sa facem într-o zi cât altii în zece de parca au intrat zilele în sac. Vrem sa le facem pe toate AZI si nicidecum sa lasam pe mâine. Nuuu, ca mâine sigur e prea târziu. Ce o fi asa târziu nu stiu sa explic. Dar azi trebuie sa speli toate rufele alea adunate si ignorate, azi trebuie sa cureti luna bucataria, tot azi sa faci si piata, tot azi sa platesti si teancul de facturi, sa gatesti, sa faci eventual si un desert. Si, desigur, tot azi trebuie sa faci si curatenie generala.

La capitolul curatenie însa eu m-am relaxat cumva. Mi-am propus sa privesc aceasta îndatorire ca pe ceva ce ne revine tuturor din familie, sa facem munca de echipa. Cel putin cea generala. Cea uzuala o împart cu un alt membru al familiei, cel patruped si cu blanita. Mai mult de nevoie decât de voie fac asta. De ce? Pai se stie, pisicile au o atractie speciala pentru mop si maturi. Nici nu apuc bine sa iau matura în mâna ca dumneaei se si prezinta la datorie sa ma încurce ajute. Nici o miscare a maturii sau mopului nu este ratata. Cel mai distractiv, pentru mine, este când gresia este uda iar mica felina se transforma într-o patinatoare de tot râsul. Îmi amintesc instant de Bamby si a lui lectie de patinaj si astfel uit si de griji si de probleme si de toate cele. Doar zâmbetul mai ramâne pe fata mea.

Dupa atâta munca pisica îsi cere dreptul: adica o masa gustoasa si sanatoasa. Pâna nu demult i-am tot dat mâncare de-a noastra, de oameni, dar de ceva vreme am început sa îi dau si mâncare specializata pentru pisici. Nu e mofturoasa micuta noastra si nici nu e prea lacoma la mâncare, ceea ce ma bucura.

logo

Sigur, dupa ce am terminat curatenia eu ma apuc de altceva. Nu îmi permit sa stau cu burta în sus de parca as visa la The taste of the wild pacific stream cum probabil viseaza cuconita noastra blanoasa. A, ba nu, asta e mâncare pentru alte tipuri de blanosi, din cei ce fac ham ham dar aduc la fel de multe zâmbete stapânilor ce au grija de ei si îi hranesc corespunzator.

IMG_20150217_175334

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: