Duzina de cuvinte – De vara

Fotografie-0359Tremur de frunze in copaci sau tremur de ape curgatoare. Chemarea muntelui si a marii, suier de tren ce ne indeamna la drumetie.

Trepte urcate ori coborate in graba sau popasuri mai lungi prin medievale castele. Treceri grabite pe sub poduri de piatra luate de ape si nerefacute ca in cantecul copilariei.

Breloc de chei aruncate in ruxac spre uitare, in speranta  si presimtirea portilor deschise larg catre drumetii grabiti de catre gazde primitoare. Tastatura schimbata pe  un creion regasit din 

935762_325963550865672_85878442_n (1)alte vremuri pentru scrijelirea amintirilor in cuvinte sau naive desene.

Copilul ce-si uita culorile si caietele in rafturile cu carti spre a apuca grabit creta pentru acoperirea zidurilor cu doar de el stiute desene, explicate precipitat adultilor prea grei de cap si prea cuprinsi de griji spre a pricepe si deslusi intelesuri ascunse in semne grafice.


O grebla parasita intr-un colt de curte printre lanurile de mure inca verzi sau rosii parguite. Greieri tanguindu-se in noapte spre imbunarea harnicelor furnici, ca intr-o bine cunoscuta poezie. 

Fotografie-1709

O vara in stilul nostru, asa cum vremurile ne-a asternut-o inainte, pe care nu ne grabim a o parcurge, pe care o savuram in tihna spre a aduna amintiri in tolba noastra secreta. Nimic nu e gresit in vara noastra, nu are nici o bresa vacanta noastra activa, o vacanta in care nu mi-am mai propus, ca in alte vremuri, sa devin creola de la soarele ce a devenit parca mai nemilos cu noi, muritorii.

Fotografie-0331

Despre vara sau despre cuvinte, cu cele 12 cuvinte, au mai scris si cei inscrisi in tabelul martor al acestei zile de sambata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.