duzina de cuvinte – …pentru bucurie

zvon de Decembrie sta la pânda printre lumini. îsi face loc in noi spre-a ne aduce aminte de sarbatoare, de copilarie.

punem distanta între noi, cel de acum, si cel ce-am fost. si incerc sa-mi amintesc. de alti Decembrie ce mi-au umplut viata. si amintirile.

miros de nou, de tipar, de carti si vacanta. de un Mos cu alt nume si din alte vremuri. nu jucarii scumpe ne aducea el in anii de scoala. nu gadgeturi sofisticate ne doream noi, pe vremea cand parintii erau tineri iar noi doar niste pui nestiutori. si nu pentru ca Mosul acela cu nume de frig era falit nu ne aducea lucruri scumpe. sau pentru ca avea un sac peticit, cum mai apare Mosul cel nou in imagini.

ne aducea cât puteam duce, cât puteam întelege si cuprinde cu mintea si cu inima.

nu multe ne trebuiau noua pentru ca bucuria Craciunului sa ne fie deplina: o pârtie, o sanie, o carte, o poveste.

azi tragem la sorti sa aflam daca darul ales va fi bine primit. azi copilul vrea o printesa, maine un print, poimâine o papusa vorbitoare. dar toate soarta trista vor avea. in trei zile uitate vor fi.  asa cum uitat va fi si Mosul ce a încercat sa le faca bucuria.

dar printre glume, zapezi si intâmplari, întelepciunea de copil mi-a adus un zâmbet. si o mare satisfactie.

– Tu ce iti doresti Dante sa îti aduca Mos Craciun?

– O bucatarie, o masina, un os de dinozaur, un magazin….

– si daca Mosul nu va putea sa îti aduca toate astea?

– nu e nimic mama. Craciunul este pentru bucurie, nu pentru suparare. eu o sa ma bucur si o sa fiu fericit pentru orice imi va aduce.

te iubesc drag copil pentru întelegerea asta simpla pe care multi dintre oamenii mari nu au descoperit-o înca. sau au uitat-o demult….

cuvinte rasucite, de sarbatori prevestitoare, s-au aliniat in frumoase scrieri in tabelul de sâmata din clubul psi.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: