Succesul poarta vreo mireasma?

Sunt perioade din viata in care, parca, toate ideile duc intr-un punct. Pare ca tot ce iti iese in cale are acelasi numitor comun.

Numitorul comun al ultimelor mele saptamani se numeste “succes”. Cuvantul asta buclucas imi tot apare in discutii, in lecturi sau pe alte coclauri. Nu imi amintesc sa imi fi pus vreodata problema, eu catre min,e daca sunt o persoana de succes, daca imi doresc sa fiu sau sa devin o astfel de persoana.

Pana cand am primit intrebarea legata de succes de la doua persoane diferite. Formularea a fost de genul: “Te consideri o persoana de succes” si cea de-a doua: “Cei din jurul tau te percep ca pe o persoana de succes?”

Acum eu ce sa fac? Ma gandisem sa imi iau un carnetel si un pix si sa ma apuc sa fac un sondaj de opinie in randul cunoscutilor. Apoi mi-am dat seama ca mie de fapt nici nu-mi pasa de acest aspect. Iar la urma de tot am priceput ca nici macar nu stiu exact la ce se refera termenul cu adevarat.

Succesul asta despre care se vorbeste peste tot tine prea mult de material, de ceea ce detii, de ce titlu social porti, de numarul de  proprietati pentru care platesti impozit la stat si alte asemenea. Privind din prisma asta probabil ca ma aflu departe de tot de succes.

Nu pot spune ca sunt mai lamurita azi decat ieri dar un lucru mi-e clar.  Pentru mine succesul miroase a iubire, a zambet de copil liber, a flori de camp in bataia soarelui. a sot mandru de realizarile sotiei lui. Asa, mici sau mari cum sunt, stiute de el sau si de alti cativa. Parfumul succesului pentru mine poarta arome de levantica, de floarea soarelui, de copil asudat dupa alergatura unei zile de vacanta, de praf adunat pe piciorusele micute. Dar, mai ales, are parfum de “multumesc”. De “multumesc” vietii pentru ceea ce mi-a dat si cu care, de prea multe ori in ultima vreme, ma joc de-a “baba oarba”.

Mireasma verii m-a facut si pe mine, adulmecand urmele succesului propriu, sa ma alatur povestii parfumate. Au mai scris despre succesele proprii si despre parfumuri preferate : 

 VaniaDana LaliciDaurelNinaVienelaancaGabiSilving

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: