Duzina de cuvinte- Virusul de sambata

book

Un virus circula prin blogosfera. Stiam de el de-o vreme dar nu indrazneam sa imi iau tolba de cuvinte si sa le amestec astfel incat sa sune potrivit pentru duzine si luneli. Timpul a trecut , cuvintele mi-au devenit mai prietene, au inceput sa se imblanzeasca, asa cum imblanzeam odata pisica draga mie.

Timid, sovaielnic, mi-am inscris si eu prima data un titlu in tabelul buclucas. Nu stiam cum, nu stiam de ce. Apoi am aflat cum. Am inteles si de ce. Pentru ca sunt adunati oameni sub denumiri ciudate ce isi iau papornita de cuvinte in spate si calatoresc prin blogosfera. E o matusa, care insa nu e scorpie. E o serpoaica cu limba ce se vrea ascutita, care insa nu e decat o fata, gasim si un tineriu calator si pus pe facut dreptate. Lucrurile nu sunt plane in aceasta joaca, dimpotriva, sunt ca un abis in care cuvintele par a se pierde, se afunda pentru a iesi apoi la suprafata cu noi intelesuri. Intocmai ca in acele “almanahe” pe care ma jucam in anii de scoala incercand sa prind sensurile vietii.

In toata ordinea/dezordinea asta de litere si cuvinte exista si o justitie ce incearca sa tina dreapta masura. Atata masura cata se poate intr-o adunare guvernata de cuvintele dor, bucurie, joaca, iubire.

Nu doar copiii se joaca cu pietricele si ramurele. Si oamenii mari au descoperit joaca de-a cuvintele, de-a frazele sau versurile. Pe cine a prins aceasta joaca, s-a grabit sa se inscrie in tabelul de sambata.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: