1000 de lucruri de facut

De când am început sa lucrez cu Dante fel de fel de crafturi, colaje si alte activitati creative mi-am dorit sa am o carte pe care, oriunde as deschide-o sa gasesc în paginile ei câte o idee de pus în practica imediat. Dar mai ales sa fie posibil sa aplic acele idei cu materiale la îndemâna, reciclabile,  materiale ce se gasesc în orice casa cu copil. Sau ar trebui sa se gaseasca.

Am tot împrumutat de la Biblioteca astfel de carti dar parca timpul zbura prea repede si trebuia sa le ducem fara sa apucam sa lucram tot ce era acolo. Si oricum  e altceva când ai cartea la îndemâna în biblioteca.

Pentru ca am fost norocosi am primit o astfel de carte de la prietena noastra Alina. Am sarit în sus de bucurie când am auzit ca am câstigat-o.

Cartea “1000 things to make and do” este exact ceea ce ne trebuia. Este o carte Usborne, o editura care a patruns si pe piata noastra si de care suntem foarte incantati.

1000-things-to-make-and-do

Dar mai sus a sarit Dante când a vazut-o. A rasfoit-o si comentat-o pagina cu pagina fiind fascinat de multimea de idei care se potrivesc diverselor proiecte pe care vrea sa le finalizeze dar si idei ce i s-au parut frumoase si usor de facut.

Îmi place ca a vazut în unele din lucrarile propuse în carte elemente ce i-ar fi necesare sa completeze alte idei pe care le avea deja. Cum ar fi desenarea unui rechin, ca parte dintr-un desen mai amplu.

Dar proiectul care l-a prins imediat si cu care m-a si pus la lucru a fost confectionarea unui dinozaur din carton gros, de la cutii. Sigur ca nu s-a multumit doar cu unul asa ca avem acum 4 dinozauri si 2 palmieri. Noroc ca pastrez toate cutiile de la diversele mele colete.

Ce mi-a placut foarte mult a fost ceea ce spunea în timp ce confectionam împreuna primul dinozaur:

“Abia astept sa îmi întâlnesc noul meu prieten dinozaur”.

Nu conteaza cum a iesit, cât de fara culoare este sau cât de sui sta. pentru el este un nou prieten în colectia de dinozauri.

Ceea ce ma face sa va recomand si voua aceasta carte formidabila. Cu o astfel de carte în casa plictiseala va sta la usa cu siguranta.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: