Săptămâna 4 – Bej

Cam asta ar fi culoarea acestei săptămâni. Asta așa, ca să nu zic că a fost de cacao culoarea ei. Știți voi ce înseamnă cacao de fapt și care e denumirea populară.

Adevărul e că mă gândeam inițial la crem. Dar crem e o culoare mai caldă. Apropo, sunt multe nuanțe care se încadrează la aceeași culoare generală. Așa că voi merge pe nuanțe, nu doar pe culori de bază.

Pentru că așa e și viața. Cu nuanțe. Cu variații. Cu oscilații.

Nici nu aș putea zice exact ce a dat starea săptămânii, dar o senzație generală a făcut să se simtă …bej.  Parcă chiar mai aiurea decât în prima săptămână, săptămâna gri.

Am avut și vreo două zile pline de avânt și energie, în care am zâmbit și aproape am râs. Dar cam atât.

În rest a fost o senzație de apăsare, de gol, de frământare.

A venit și cu răceală la soț și la copilul mare. Iar asta înseamnă că atenția mea s-a dus mai mult către ei decât către ale mele.

Am fost cam plină de gânduri de ”cacao”, de întrebări fără răspuns, de învârtit în jurul cozii.

O contribuție o are și vremea de afară, și senzația de izolare în care mă aflu, și lipsa chefului de a face acțiuni pe afară. E starea aceea de hibernare pe care conștient o accept, o cunosc. Dar parcă începe să se simtă apăsătoare.

Bucuria săptămânii

Aș spune că a fost ziua în care m-am aranjat, machiat și am făcut vreo cinci ore de ședință foto eu cu mine însămi. Mă rog, cu telefonul așezat pe trepied. Am filmat și pozat bijuteriile VavalyArt pentru a le prezenta într-o formă de care m-am ferit până acum. Adică aceea la purtător. Am zis că anul acesta e cu Schimbare. Atunci schimbare să fie, sub o formă sau alta. Voi vedea eu cu ce rezultate, dacă a meritat efortul și dacă mai merită să merg mai departe pe drumul ăsta.

Filme

În acord cu senzația săptămânii a fost și serialul pe care l-am văzut.

De la zero , pe Netflix, este o mini-serie care te răscolește bine, te face să îți pui întrebări despre viață și despre ce contează cu adevărat. Dar te ia ușor. Nu îți dai seama de la început ce te așteaptă. Ce poate fi greu de digerat la o poveste de dragoste care începe în Italia între o pasionată de arte și un chef? Mai ales că filmul abundă în secvențe cu gătit, parcă simți gustul bunătăților proaspete ce sfârâie în tigaie.

Dar viața nu e doar arome și gusturi superbe. E și cu amar, cu frici și finaluri.

Altă miniserie care mi-a stârnit interesul este și Obsesie, dragoste, invidie. Acolo e despre traume, patologii și multe lucruri ascunse. E de văzut seara, fără copii prin preajmă :).

Obiceiuri

Pe cât a fost posibil ne-am ținut de mersul pe jos.

Duolingo și limba italiană merg în continuare zilnic, cu contribuția din plin a lui Horia.

Apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață în zilele de luni până vineri. Sâmbăta și duminica ceaiul este mai agreat.

Mișcare nu m-am simțit în stare să fac săptămâna asta, doar câteva exerciții de stretching.

Cărți

Nici la capitolul cărți nu am progresat prea mult cu lectura.

Mi-am reinstalat aplicația Voxa, pentru audiobooks. Eu nu sunt o persoană auditivă, dar am zis să îi mai dau o șansă. Am mai avut-o instalată și am ascultat câteva cărți, dar apoi am considerat că ascult prea puțin pentru cât plătesc. Voi vedea cum merge de data asta.

Creații

Am desenat în nuanțe de crem, cum altfel?

Am folosit culori pentru apă, foarte ușor de aplicat și de obținut efect de pictură.

 

Bijuterii

Cerceii VavalyArt lucrați din lut polimeric se potrivesc cel mai bine cu nuanțele de bej și crem.

Cardurile săptămânii

Am ales Piatra Soarelui , piatra bucuriei și a deschiderii.

Setul de carduri conține 33 de carduri în care găsiți informații despre pietre și mesajul pe care el vi-l transmite.  Pentru cine întreabă despre ele răspund cu drag.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: