Copilaria in citate

Cu gandul la copii si copilarie azi am adunat un buchet de citate celebre care sa va puna pe ganduri si sa va faca sa reflectati la ce inseamna copilaria.

“Copilaria e cadoul pe care ni-l da viata.” – Horatiu Malaele  – unul din cele mai frumoase cadouri, as spune.

“Copilaria este inima tuturor varstelor.” – Lucian Blaga

“Copiii gasesc totul in nimic, oamenii gasesc nimic in tot.” – Giacomo Leopardi

“Un copil poate oricand sa invete un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce isi doreste.” – Paulo Coelho – important e ca si adultul sa vada si sa vrea sa invete.

“Dorintele ce-si au originea in copilarie reprezinta forta motrice indispensabila pentru formarea viselor”. – Sigmund Freud – lasati copiii sa viseze chiar daca visele lor par azi imposibile.

“Copiii devin cititori stând în poala parin?ilor lor.” – Emilie Buchwald – de aceea e important sa punem carti in mana copiilor din frageda pruncie.

“Copilul este ca o oglinda care te ameteste putin. Sau ca o fereastra. Totdeauna copilul te intimideaza ca si cand stie el ce stie. Nu te inseli, pentru ca spiritual lui este puternic, inainte ca tu sa i-l pipernicesti”. – Antoine de Saint Exupery – ce frumos ar fi ca pe viitor parintii sa invete sa gandeasca la fel de puternic ca si copilul lor.

Un zambet de la Dante care parca spune: “multe stiu eu, dar nu vi le spun”.

La multi ani tuturor copiilor!

Fotografie-0104

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.