Întoarcerea la natura

Ieri mi-am luat ragaz sa privesc si eu la unul din posturile mele preferate la televizor iar bucuria mea a fost sa dau peste una din emisiunile pline de culoare si învataminte.  Este vorba despre o emisiune în care sunt prezentate plantele si uleiurile esentiale extrase din plante precum si beneficiile acestora. Ba chiar ma gândeam, privind, ca din ce în ce mai des observ preocuparea oamenilor de a se întoarce catre cel mai priceput doctor pe care îl avem la îndemâna si anume natura.

indexSa stii sa combini diversele plante, sa cunosti secretele lor, sa stii cu exactitate pentru ce afectiune este buna fiecare planta înseamna studiu si aplecare catre natura.

Sa îti cunosti corpul si sa îl pui în legatura cu natura nu înseamna doar sa  bei niste ceaiuri la întâmplare. Cu atât mai mult când o afectiune s-a instalat în corpul tau atitutidinea este în primul rând cea care poate face diferenta între vindecare si boala, indiferent de tipul de tratament pe care îl urmezi. Aceste cuvinte sunt cele care mi-au atras atentia în prezentarea doamnei doctor homeopat Irina Firuti. Nu e totul sa iei câteva produse naturiste  tratamente si sa te astepti sa te vindeci fara o atitudine potrivita. Daca îndoiala si neîncrederea sunt cele care îti însotesc actiunile, atunci vindecarea vine cu mult mai greu sau deloc.

Daca dimpotriva atitudinea este una pozitiva, de încredere în medicul homeopat care recomanda tratamentul, de încredere în forta vindecatoare a naturii dar si în forta propriului corp si în puterea vindecatoare a mintii atunci rezultatele vor aparea cu siguranta. Medicina homeopata nu presupune înghitirea unor pastile minune care sa “vindece” orice boala ci presupune rabdare, autocuoastere, întelepciune si încredere ca plantele îsi vor face partea lor de treaba ajutate fiind de o gândire pozitiva.

Desi este una din ramurile controversate ale medicinei, multi oameni apeleaza cu încredere la ea, obtinând rezultate uimitoare. Citez din recomandarile doamnei doctor privind persoanele carora li se potriveste homeopatia: “Vindecarea este un drum pe care il aveti de facut in dvs si cu dvs, de la starea de suferinta pe care o aveti in prezent la starea de echilibru pe care v-o doriti. Indiferent de cum va place sa credeti, drumul este al dumneavoastra. Doctorul este acolo sa va ajute cu ceea ce stie. Dar nu poate sa faca o magie, sa va atinga cu o bagheta si sa va transforme intr-o fiinta stralucitoare. Vindecarea este un proces care necesita doua persoane, nu numai una. Este un lucru in doi.”

Alegerea uneia sau alteia din metodele prin care sa îmbunatatim starea noastra de sanatate depinde de fiecare în parte si mai ales depinde de stilul de viata pe care îl avem.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.