Placa de snowboard – un prieten la nevoie

“Saniuta fuge, nimeni n-o ajunge….” cânta de zor prin casa Florin atunci când era mic. Astepta cu nerabdare iarna, privea pe geam si pândea împreuna cu mama sa vada primii fulgi de zapada. Cum îi vedea ca apar nici nu mai astepta îndemnul mamei. Însfaca în fuga saniuta, punea în graba haina groasa, manusile si fularul si o tulea afara.

Nu conta ca stratul de zapada era atât de subtire ca abia se vedea. El încerca din rasputeri sa alunece. Mama îi facea pe plac si îl tragea asa cum putea pe asfaltul  ce se acoperea cu atât de mult asteptata zapada. A doua zi saniuta alerga pe strazile din cartier întocmai ca în cântecel.

Dar anii au zburat la fel ca saniuta lui Florin. Nu au zburat pe strazile din cartier ci au zburat din calendarul vietii. Astazi copilul de alta data a devenit un tânar sigur pe el, pregatit pentru viata, serios si responsabil. Dar bucuria de atunci i-au ramas, entuziasmul în fata iernii si a provocarilor ei este acelasi ca în copilarie.

Poate de aceea iubeste atât de mult sporturile de iarna. Îi plac provocarile, îi place sa înfrunte frigul si zapada. Nu se da înapoi de la nici o excursie la munte si de la nici o aventura.

Astazi, însa, nu saniuta este cea care fuge si care îl poarta prin valurile de zapada ci placa de snowboard. Îsi aminteste cu placere când a descoperit acest accesoriu fascinant al sporturilor de iarna. La început a fost doar o placa din lemn simplu, nici macar lacuit. Si-a confectionat-o singur în curtea bunicilor dintr-o bucata de lemn gasita pe acolo. Vroia si el sa fie ca baietii mari. Nu avea prea multa stabilitate si nici nu se putea deplasa prea mult cu ea dar avea vointa si mai ales dorinta de a reusi.

biciclop-snowboard-nitro-lectra-echo-1st-choice

A schimbat multe placi de atunci, în functie de vârsta lui si de performantele pe care vroia sa le obtina. Asa cum tehnologia a evoluat cu pasi repezi la fel s-a întâmplat si cu placile de snowboard. În prezent placa cu care zboara pe pârtie are inserata în miezul de lemn o folie de sticla laminata pentru dinamicitate cu efort minim, pentru ca zborul sa fie lin si mobilitatea în ambele sensuri.

logo_nou_biciclopbiciclop

Placa de snowboard s-a dovedit a fi nu doar un accesoriu sportiv ci si un mijloc prin care a putut salva viata unui turist aflat în dificultate pe cararile muntelui unde se afla în excursie iarna trecuta. Viteza cu care a reactionat precum si mobilitatea cu care s-a putut misca au fost decisive în acea zi.
Tocmai de aceea îi multumeste mamei lui ca, atunci când era mic, desi ei nu îi placeau nici frigul si nici zapada, niciodata nu i-a refuzat bucuria întâlnirii cu iarna.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: