Fum si fumuri

Ieri, dupa cum probabil ati aflat, a fost ziua Pamântului. Multi dintre oameni probabil ca nici nu stiu ca exista o astfel de zi, nici nu îsi pun problema ca Pamântul ar trebui sarbatorit la fel cum ne sarbatorim pe fiecare dintre noi. La fel de multi probabil ca nici nu se gândesc la Pamânt ca la un organism viu, ca la o fiinta  cu energie si vibratie asa cum suntem si noi, oamenii.

Ne-am învatat sa consideram pamântul doar o bucata de huma pe care se afla si apa, cu o multime de resurse care pur si simplu ni se cuvin, pe care noi doar sa le culegem si atât.

Dar, pentru ca educatia si respectul fata de palneta se învata înca din copilarie, micutii s-au bucurat de prilejul acesta pentru a-si exprima sentimentele si gândurile în formele atât de bine stiute de catre ei: desen, modelaj, colaj, cântece si poezii.

Am realizat si eu împreuna cu copilul meu un modelaj din lut cu planeta noastra asezata pe o frumoasa gradina de flori. Pentru ca asa arata în viziunea copiilor planeta lor: plina de flori si de veselie.

IMG_20150422_171747

Dar câti dintre noi, adultii, ne mai aducem aminte de lectiile învatate în copilarie? Câti dintre noi mai tinem cont, în goana noastra zilnica, de aspectele astea aparent banale: curatenie, poluare, natura.

Saci întregi de gunoaie adunate de catre copii de prin paduri, urmare a iesirilor în natura. Hârtiile aruncate la întâmplare pe strazi, ba chiar pe scara blocului si în lift. De multe ori ma întreb ce minte are omul acela care arunca ambalajul în lift, în spatiul acela atât de mic în care vor urca pe parcursul zilei o multime de oameni. Cât de greu poate fi sa îl duca pâna acasa?

Nu mai vorbesc de orbilul obicei de a fuma în lift obligându-l pe cel ce va urca dupa tine sa înghita si el fumul acela statut. Asta mi se pare cel mai oribil gest si cel mai lipsit de respect pe care îl poate face un om ce convietuieste cu alti oameni. Cumva m-am bucurat când am aflat ca s-a inventat tigara electronica. Nu neaparat pentru ca va înlocui tigara simpla ci si pentru ca, adoptata de cât mai multi fumatori, mirosul si fumul din spatiile publice vor disparea.

Da, nu este tigara principalul factor de poluare si de suparare al Pamântului, dar strop cu strop se aduna si, la fel, gest cu gest pot duce la îmbunatatirea vietii pe Pamânt. De fapt, la redarea zâmbetului pe care probabil ca îl avea la începuturi, când omul nu devenise atât de sofisticat.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: