Duzina de cuvinte – Vis de foca

Cioc cioc! V-a fost dor? Cum de cine? De mine. De o joaca. Sa vedem ce iese:

Într-o tara-ndepartata foca foc visa de zor. Era ea mai friguroasa si-si dorea sa aiba casa. Dar nici un for director nu reglementa case pentru foci. Asa ca statea visatoare si privea departe, catre far, visând la o corabie care sa o duca în tari mai calde. Dar nici o corabie nu se arata la orizont iar ea se topea de dor.

Zilele treceau iar foca noastra era tot mai friguroasa si tot mai trista. Uneori celelalte foci îi mai faceau câte o farsa, atunci când dormea, spunându-i ca se zareste o corabie în larg. Alerga într-un suflet pe doc, somnoroasa si plina de speranta.

Într-o zi însa în larg se zari forma unei minunate corabii. Cu cât se apropia cu atât o vedea mai bine. Inima îi tresalta de bucurie. Speranta îi dadea aripi. Ar fi vrut sa ajunga degraba pe ea dar apa era prea rece pentru o foca asa sensibila cum era ea.

Nava s-a oprit la tarm si de pe ea au coborât oameni îmbracati foarte colorat, în ciuda hainelor groase pe care le purtau. Parea evident ca nici lor nu le placea frigul. S-a învârtit cu elan pe lânga corabie, încercând sa atraga atentia asupra ei.

Un domn serios ce parea preocupat de ceva statea cu nasul într-un document si deodata îsi atinti privirea asupra ei. Da, era exact ce îi trebuia…

Si uite asa foca noastra a ajuns într-un confortabil dormitor… de circ. La caldura si succes. Destinul fusese darnic cu ea.  Chiar daca fratii ei au râs de ea spunând mereu ca e diferita si ca ar trebui sa se adapteze, ea nu a renuntat la visul ei si a reusit sa îsi gaseasca locul acolo unde sa se simta cu adevarat bine.

Poveste naiva dar cu tâlc pe marginea a 12 cuvinte buclucase. Alte scrieri mai reusite în tabelul duzinei.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: