Idee de campanie – Adevaratele modele

De prea multe ori auzim oameni spunând ca în tara noastra nu se face nimic pentru copii, ca statul nu face nimic, ca nu se întâmpla nimic bun în jurul nostru. De când sunt în mediul online însa, am înteles o data în plus, ca nu statul este cel care sa intre în casele oamenilor si sa schimbe lucruri, nu statul este cel care sa se coboare la nivelul cumunitatii si sa îmbunatateasca diverse stari de fapt.

De când sunt în mediul online am luat cunostinta de diverse campanii initiate de catre oameni normali, oameni fara o putere speciala “în stat”. Doar Oameni care au simtit ca pot face ceva si au facut. Atât cât mi-a stat si mie în putere m-am implicat în sprijinirea initiativelor despre care am aflat.

reeijaUna din aceste initiative, care m-a impresionat foarte mult, a fost si cea lansata de magazinul Reeija, un magazin ce comercializeaza geniti de piele de cea mai buna calitate. Ideea lor a fost de a strânge o anumita suma de bani necesara achizitionarii rechizitelor pentru un grup de 35 de elevi printr-un mecanism de vânzare si prin donatiile cumparatorilor. A fost o campanie de succes, ceea ce a dovedit înca o data ca acolo unde exista initiativa exista si oameni care sa o sprijine.

Provocarea lansata astazi superbloggerilor suna cam asa: ce idee, proiect sau campanie am imagina noi pentru a-i pregati pe elevii de azi pentru viata, pentru a-i face mai constienti de rolul scolii si de rolul lor în societate?

Eu cred ca una din hibele societatii de astazi este lipsa modelelor, respectiv lipsa promovarii oamenilor de calitate, astfel încât tânara generatie sa aiba de la cine sa se inspire pe drumul vietii. Un copil este precum un copac ce îsi cauta drumul spre lumina. Daca în jurul sau  sunt numai uscaturi cu greu poate razbate spre lumina, ba chiar poate renunta sufocându-se între atâtia copaci uscati. Daca în jurul sau,  însa, se afla copaci falnici, drepti, vigurosi, atunci si el se poate îndrepta frumos spre soare, având drum drept înainte.

Îmi imaginez întâlniri între copiii de scoala si persoane de succes din cumunitate, oameni care au reusit în viata datorita aplecarii catre cunoastere, oameni care au perseverat în ceea ce au facut. Îmi imaginez medici, pictori, muzicieni, actori, ingineri, vorbind despre pasiunea lor, despre imboldul care i-a purtat spre a-si urma drumul. Îi vad pe micutii elevi ascultând fascinati, savurând lectiile de viata împartasite, adapându-se de la izvorul succesului prin munca, învatatura si disciplina. 

Mi-i imaginez chiar si pe tinerii olimpici ai tarii, pe studentii eminenti si premiati la diverse concursuri de inventica, mergând în turnee prin scoli si vorbind elevilor despre importanta învataturii, despre satisfactiile pe care ei le-au obtinut având drept prieteni cartea si scoala. 

Aceasta este una din ideile mele de a umple vasul gol, care este mintea copilului, cu întelepciune si cunoastere, cu speranta si pozitivism. Sa plantam în mintea copiilor idei  datatoare de forta precum: ” si eu pot sa fiu ca el”, “îmi doresc sa ajung ca el”, “într-o zi voi ajunge si eu ca el”!

Articol scris pentru SuperBlog Spring 2014.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: