Copil, copilarie si un leu

” Mama, oare cum o sa se schimbe lumea când o sa fiu eu mare? Ma întreb cum va fi atunci…”

Întrebarea lui Dante m-a purtat cu viteza fulgerului cu doar câtiva ani în urma, atunci când el se nastea. Primul gând a fost la felul în care informatia circula, viteza pe care internetul a capatat-o si complexitatea gadgeturilor pe care le folosim cu atâta usurinta si fara de care copiii nostri aproape ca nu înteleg ca se poate trai.

Apoi m-am gândit la felul în care ne închipuiam noi ca va fi lumea pe când eram copii. Mi-au venit în minte desenele cu nave spatiale, cu planete populate de catre pamânteni, la farfuriile zburatoare si extraterestrii ce ne erau prieteni. Poate era o nevoie a noastra de evadare din lumea prea gri în care traiam si ne închipuiam ca viata pe alte planete va fi mai colorata si mai palpitanta. Poate…

M-am gândit la ceea ce avem acum, trecând în revista câteva din avantajele “cucerite” de catre civilizatie: avioane supersonice, roboti de bucatarie, televizoare super performante, echipamente sportive sofisticate, posibilitatea de a calatori oriunde pe Pamânt cu o viteza ce alta data parea de domeniu SF. Am luat în calcul si informatiile pe care le detinem azi despre trecutul nostru, despre planeta pe care traim, m-am gândit la progresele stiintifice facute în ultima vreme. Descoperirile în privinta geneticii si studiului corpului uman, în domeniul nutritiei si alimentatiei sunt alte câteva aspecte de care ne bucuram în timpurile pe care le traim.

Si totusi, ce sunt toate câte le avem sau le-am putea avea fara zâmbetul copiilor nostri, fara bucuria si visele lor îndraznete? La ce bun toate astea fara sanatate?

Da, studiile si descoperirile stiintifice nu se opresc. Oamenii cauta noi si noi modalitati prin care sa fie prelungita viata, prin care suferinta semenilor sa fie alinata si vindecata.

Ma întreb cum si-a imaginat lumea pe când era copil cel ce astazi si-a propus sa duca la îndeplinire un vis. Alex e doar un parinte ca multi altii. Dar are un vis: acela de a aduna câte un leu. Iar leu cu leu sa se adune pentru a construi un Spital de Oncologie pentru Copii, un spital menit sa readuca zâmbetele pe chipurile celor mai pretioase si fragile fiinte: copiii.

Pe 6 iunie o noua etapa de alergare va avea loc. Braila este si ea pe harta acestei actiuni. Braileni, haideti sa fim cât mai multi, cu mic  cu mare, pentru a ajuta la împlinirea unui vis. Nu uitati sa aduceti cu voi si un leu. Pentru ca unele vise se împlinesc doar împreuna.

Evenimentul din Braila va avea loc în Gradina Publica la ora 9. Cu siguranta va fi o zi de neuitat si ne vom întâlni cât mai multi acolo, pe aleile umbrite. Detalii despre eveniment gasiti si aici.

unleu

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: