Sa multumim si obiectelor din viata noastra

Vacanta, vacanta si iar vacanta. toata lumea vorbeste despre ea zilele astea. Toata lumea o asteapta cu nerabdare. La mare, la munte, în tara sau în strainatate oamenii îsi iau bagajele si merg sa se relaxeze.

Dar pentru ca relaxarea sa fie deplina, pentru ca nici o grija sa nu umbreassca vacanta, mai ales atunci când mergi cu masina personala, o atentie deosebita acordata acesteia va poate scuti de multe neplaceri.

De multe ori masina personala devine un fel de alt membru al familiei. Ceea ce nu este gresit deloc. Ba dimpotriva. consider ca lucrurile de care ne servim, mai ales cele carora le încredintam chiar viata noastra, ar trebui sa primeasca de la noi gânduri bune si pozitive de fiecare data când le folosim.

Obisnuiesc uneori sa vorbesc cu laptopul meu, sa îi multumesc ca ma serveste de atâtia ani cu loialitate. Obisnuiesc sa multumesc frigiderului ca ma ajuta atât de mult în gospodarie. Ba în ultima vreme l-am învatat si pe copil acest lucru, mai ales în ceea ce priveste liftul de pe scara noastra. Este destul de vechi si nu o data s-a oprit între etaje. Am decis ca de fiecare data când ne urcam în el sa numai spunem sau gândim: “aoleu, sper sa nu se blocheze” ci sa spunem ca suntem bucurosi ca ne va duce la destinatie. Poate parea prostesc dar eu sunt convinsa ca nu este deloc. Daca înloc sa tot înjuram si sa mârâim din orice nimic care nu ne iese, am avea un pic de respect pentru ceea ce ne înconjoara, cred ca si viata noastra ar deveni mai frumoasa.

Cred ca tocmai în aceste credinte îsi au originea si ritualurile (pagâne devenite crestine) de sfintire a caselor, obiectelor din gospodarie, animalelor, livezilor si ogoarelor. Sa multumesti naturii pentru ajutorul pe care ti-l da mi se pare un lucru de respect fata de tine însuti.

Eu una simt o energie mult mai buna în jurul meu în zilele în care constientizez aceste lucruri. Dante obisnuieste chiar, fara sa îl fi învatat eu, sa multumeasca si sa spuna la revedere soferilor de maxi-taxi sau de autobuz. De ce sa nu o faca? Mie a început sa mi se para firesc.

Acelasi lucru putem spune si de masini. Sunt niste mijloace care ne ajuta foarte mult în viata de zi cu zi si pentru a le pastra în parametri optimi cel mai bine este sa stim tot ce este nevoie despre întretinerea lor. Iar internetul este mare si ofera o multime de înformatii în ziua de azi. De exemplu gaseste aici informatii despre lichidul de frana, pe livepr.ro poti afla cât costa acesta precum si multe alte consumabile si accesorii auto.

Cu masina pusa la punct, bagajele facute si zâmbetele la purtator vacanta poate sa înceapa. La drum!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.