În jurul lumii pe harta (a)

Uneori închid ochii si visez la plaje însorite. la munti nestrabatuti de picior de om sau la tari exotice despre ai caror locuitori nu stiu decât din carti. În vis distantele nu se  masoara în kilometri ci în clipe, în dorinte si în imaginatie.  În vis soarele nu ma arde, vânul nu ma bate, ploaia nu ma uda. În vis pot esacalada muntii fara sa obosesc si fara ca muschii sa ma doara macar un pic. În vis orice este posibil.

Dar pentru ca visele sa aiba un suport real pe care sa se desfasoare, pentru ca visele sa aiba o tinta precisa, pentru ca locurile la care visez sa capete un contur si o denumire, degetul mi se plimba pe diverse harti ale lumii, trecând temerar peste mari si oceane fara ca o picatura de apa sa ma ude macar. Cu degetele parcurg distantele pe harta lumii sau pe harta Europei cautând destinatii de vacanta sau doar de studiat cu copilul.

harta lumii

Pentru ca si copilul meu a ajuns la vârsta curiozitatii nemarginite privind lumea asta mare, privind globul pamântesc si tot ceea ce se afla pe el, zilnic ma întreaba despre continente, despre câte un animal si în ce tara se afla.

Chiar zilele trecute am citit impreuna dintr-o carte despre animale salbatice de pe tot globul si despre habitatul lor, despre tara de origine, despre migratia lor spre alte teritorii. Cu aceasta ocazie am studiat si pe harta locurile corespunzatoare, ajutându-l sa se familiarizeze cu denumiri de tari si regiuni geografice. Un alt joc amuzant al nostru este acela prin care eu încerc sa imit anumite tonalitati ale diferitelor limbi ale lumii, cu accente si particularitati iar el încearca sa ma imite. Uneori reuseste sa formuleze adevarate fraze si sa purtam dialoguri întregi în acest fel.

harta pentru copii

Cu ajutorul unor harti pentru copii o lume întreaga se deschide în fata ochilor celor mici. Nu sunt harti asa cum aveam noi în copilarie sau în scoala, harti plictisitoare si fara pic de culoare, fara nimic special pe ele. Acestea au desenate diverse animalute, apele lumii sunt populate de fel de fel de pesti, regasim pe ele o întreaga lume de vietuitoare si de plante.  Am vazut si eu o astfel de harta si mi-a atras imediat privirea. Surpriza mea a fost sa constat ca nici pretul nu este asa de mare cum ma asteptam, ba dimpotriva.

O harta poate constitui o decoratiune ideala pentru camera copilului dar nu numai. Dincolo de utilitatea ei în unele birouri sau la unele locuri de munca, este un mijloc ideal de a ne invita la visare. Sa mergem în pas de vis în jurul lumii!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: