English Spelling Dictionary – Editura Usborne

Pentru ca am primit o carte de la Micul  Cititor, o carte a Editurii Usborne, al carei distribuitor este, vreau sa va vorbesc in continuare despre invatarea unei limbi straine si greutatile pe care le-am intampinat eu cand eram copil.

Una din trasaturile fizice care ne ajuta foarte mult la învatarea unei limbi straine este urechea muzicala. Atunci când ai o ureche receptiva la sunete si care prinde din zbor absolut orice vibratie pe care apoi sa o poti reda cu usurinta si vocal pentru ca sunetele sa iasa curate si asemanatoare limbii pe care vrei sa o înveti e aproape o joac[ studiul unei limbi staine.

Pentru ca eu nu am avut o astfel de “dotare” mi-a fost destul de dificil sa învat limbile straine pe care le-am studiat în scoala. Spre ciuda mea, în timp ce eu silabiseam din cartea de limba engleza încercând sa patrund tainele unei limbi cu totul straine pentru mine la acea vreme, când rusa era la putere si nu aveam vârsta pentru filme sau muzica straina, fratele meu prindea sunetele din zbor si le dadea drumul cu o usurinta care ma faceau pur si simplu geloasa.

Dar cel mai urâte mi se pareau cartile din care eram nevoiti sa învatam. Cu o hârtie de proasta calitate, cu niste imagini desenate stângaci si deloc sugestive, fara pic de umor sau fara vreo urma de joc în paginile lor. Sau daca or fi fost mie pur si simplu nu mi-a ramas nimic de acest fel în amintire.

Cu totul atlfel stau lucrurile în ziua de azi când copiii au acces la carti atragatoare, frumos colorate, fie ele chiar si niste carti de pronuntie.

O astfel de carte este dictionarul de pronuntie al editurii Usborne. Micul cititor aproape ca mi-a facut pofta sa ma joc cu sunetele, sa ma reapuc de învatat limba engleza prin aceasta carte. De câteva zile ma distrez deschizand pagnile cartii la întâmplare si citind cuvinte cunoscute sau necunoscute, încercând sa le pronunt cât mai corect posibil.

Fotografie-2872

Am constatat ca sunt si unele cuvinte pe care nu stiam sa le pronunt, unele trucuri ale aceste limbi pe care nu le stiam.

Fotografie-2874

English Spelling Dictionary este o carte atat pentru copiii mai mari, care stiu deja tainele cititului si limbii engleze dar si un intrument de mare ajutor pentru adultii care au nevoie sa aprofundeze limba marelui Shakespeare.

Fotografie-2870

 

Fotografie-2871

 

Daca va este de folos o astfel de carte puteti accesa pagina de Face Book a Micului cititor si  o puteti comanda sau o puteti contacta pe Adina la miculcititor@gmail.com.

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: