Portofelul din piele – un accesoriu elegant si util

Despre mine se știe deja că îmi plac mult culorile. La fel de mult îmi plac apusurile de soare sau răsăriturile acelea care te lasă fără suflare prin multitudinea de culori pe care cerul ne-o oferă în dar.

Zilele trecute un apus de soare mi-a făcut o surpriză și mai frumoasă: mi-a lăsat un mesaj pe perete. Ce fel de mesaj? Unul colorat, desigur.

M-am bucurat ca un copil să văd asemenea minune, dar frumusețea a venit și din asocierea pe care mintea mea a făcut-o imediat: eu am un astfel de curcubeu cu mine în poșetă. Cum? Sub forma unui portofel. Aș putea spune un banal portofel dar frumusețea de portofel pe care cei de la dbags mi-au oferit-o nu se poate numi ceva banal.

Cu ani în urmă nu puneam prea mare preț pe acest accesoriu, nu mă interesa să am un portofel. Cu timpul însă am învățat că portofelul mă reprezintă în primul rând pe mine, dar reprezintă și relația mea cu banii, cu abundența. Pentru că se vorbește mult despre abundență în ultima vreme, am aflat că banii sunt o formă de energie care ”alege” la cine să vină, in funcție de mai multe criterii. Iar un criteriu este și acest accesoriu numit portofel. Una e să ții banii, facturile, bonurile fiscale și cardurile aruncate de-a valma prin geantă, buzunare, sau pe unde apuci, și alta e să le ții pe toate în ordine, să îți placă obiectul prin care le accesezi. Cum era vorba aia cu ”haosul atrage haos”? Cred că se aplică la fel de bine și la bani dar și la portofel.

Pentru că acum se fac tot felul de carduri de fidelitate pe la magazine, e mult mai plăcut să ai toate aceste carduri ordonate, așezate frumos, astfel încât să le poți utiliza cu ușurință în momentul plății, decât să ții alți oameni în spatele tău la rând până când găsești cardul potrivit magazinului în care te afli, scotocind prin tot felul de buzunare și buzunărașe.

Ce îmi mai place în mod special la acest portofel este că e făcut din bucăți de piele, bucăți care altfel nu și-ar fi găsit cu ușurință o utilitate. Doar mă știți că îmi place să meșteresc tot felul de lucruri din materiale pe care alții le aruncă sau nu le-ar vedea împreună, e și normal să îmi placă ideea unui obiect frumos și de calitate realizat din bucăți de ”caleidoscop”. Da, se poate spune că portofelul pe care mi l-am ales este asemenea unui caleidoscop.

Există însă  și portofele într-o singură culoare, absolut superbe și elegante care poate vouă vi se potrivesc mult mai bine decât cel colorat.

Pentru că vorbeam de ordine, compartimentarea este un criteriu important după care să ne alegem portofelul. Mie imi place că are destule compartimente pentru carduri, dar și pentru bancnote, marunțiș, buletin, chiar pozele copiilor mei. 

 

Obiectele din piele de la noi din țară sunt de foarte bună calitate, pot să vă spun că nu se compară cu nici un brand după care aleargă lumea în general. Am achiziționat, când am fost în SUA, diverse obiecte la capitolul genți și portofele și pot să compar și să vorbesc în cunoștință de cauză. Producătorii români pun suflet în ceea ce fac, o geantă din piele sau un portofel necesită multă muncă, pornind de la alegerea materiei prime, combinarea culorilor și continuând cu croirea, coaserea, accesorizarea. E un proces întreg până când noi, clienții, să ne bucurăm de un obiect feminin, fin, plăcut atât la atingere cât și la privit.

Portofelul din piele primează în alegerea mea, înaintea oricărui portofel din alt material pentru că denotă eleganță, stil și  chiar maturitate. Cel puțin asta simt eu că mă reprezintă la momentul actual.

Pe voi ce vă reprezintă în materie de portofele? Ce alegeri faceți la acest capitol?

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Portofelul din piele – un accesoriu elegant si util

 • March 7, 2021 at 4:35 pm
  Permalink

  Îmi place un portofel să fie simplu, calitativ, din piele moale, să încapă buletinul și cardurile dar să am loc și de monede. Deja am ochit unul la ei pe site, unul verde, într-o singură culoare. Mulțumesc, mai stau până mâine și dacă în continuare îmi plac, îl comand.

  Reply
  • March 8, 2021 at 4:38 pm
   Permalink

   Ma bucur mult ca te-am inspirat.

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: