Toamna e ca vara

Desi calendarul se încapatâneaza sa ne arate ca e luna octombrie, vremea de afara ne spune ca vara nu a plecat demult, ca e doar aici, dupa colt si din când în când ne mai trimite câte un biletel de dragoste.

Asa cum îmi spune Dante ca primeste de la colegele de clasa. Cumva ma asteptam eu sa înceapa sa cucereasca reduta dupa reduta, pardon, fata dupa fata, dar parca nici chiar atât de repede .

Si pentru ca vara ne trimite biletele de dragoste, din când în când profitam din plin de dupa amiezile calde, însorite, de parcul ce înca nu si-a dezgolit de tot copacii, de aleile pline de culoare si de roadele toamnei, castane, ghinde, frunze multicolore, si o pornim agale în plimbari mai mult sau mai putin linistite.

Desi visez înca la un aparat de fotografiat (dar probabil nu am visat destul de hotarata de vreme ce înca nu îl posed), îmi iau telefonul si pozez tot ce simt eu ca merita prins în memoria camerei, tot ce merita sa devina amintire dincolo de memoria noastra restrictiva.

Ceasul din Gradina Publica devine cu fiecare anotimp altul. Iar noi ne bucuram de priveliste si nu ezitam sa îl pozam. Buchetele mari de crizanteme i-au dat acum, toamna, o haina cu totul aparte.

PArcul ascunde prin gradinile lui culori si forme nebanuite pentru acest anotimp. Prospetimea trandafirilor îmi aminteste de primavara, de luna mai. Am gasit flori pe care nu le stiam, flori cu un colorit bogat si surprinzator.

Dar bucuria adevarata o simti si o percepi doar atunci când privesti cu atentie un copil, când te bucuri de sentimentul lui de libertate, când vezi ca nu exista limite care pe noi alta data ne îngradeau. Nu as putea niciodata sa îi îngradesc bucuria cu care se intinde în iarba si priveste cerul, cu care se crede Spiderman pe aleile parcului. O ora petrecuta cu copilul înseamna un zbor spre libertate pentru mine.

Cum spuneam, toamna asta e un fel de prelungire a verii daca stim cum sa o privim si cum sa ne bucuram de ea. Eu ma bucur din plin alaturi de Dante, asa cum alte femei se bucura de pantofi dama noi, abia cumparati. Bine, recunosc, si eu îmi doresc sa ma bucur de asa ceva. Doar sunt si mama si femeie :).

Bucurati-va de toamna, bucurati-va de viata, priviti copiii si animalele si traiti intens fiecare clipa pentru ca merita!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: