Manichiura cu oja semipermanenta – unul din hobby-urile mele

Vă povesteam zilele trecute că am ales să pun în bagajele mele pentru un an mai puţine haine pentru a face loc diverselor materiale pentru hobby sau câtorva elemente decorative care să ne amintească de casă.

Printre materialele pe care le-am cărat după mine se numără şi ustensilele pentru crearea manichiurii perfecte. Mă aflu într-o ţară străină, ale cărei obiceiuri nu le cunosc încă. Mai mult, mă aflu într-un grup de femei din toate ţările lumii. Dar ştiţi ceva? După o primă întâlnire mi-am dat seama de ceva: toate ne dorim să arătăm bine. să aem încredere în noi, să ne simţim femei dincolo de a fi mame, să fim admirate şi apreciate.

Manichiura este de multe ori cartea de vizită a unei femei. Fie că unghiile sunt făcute cu ojă sau nu, o mână îngrijită spune multe despre posesoarea lor. Oricât de puţin timp am avea la dispoziţie, pentru a ne îngriji unghiile e musai să ne facem timp. Până la urmă e şi o chestiune de igienă, nu doar de aspect.

Obişnuiam să spun că nu am timp să îmi fac unghiile cu ojă sau alegeam să le fac în grabă atunci când aveam câte un eveniment. În ultima vreme însă apelam mai des la saloane pentru a fi sigură că economisesc timp şi energie şi pentru că eram sigură că rezultatul obţinut era cu mult peste ce reuşeam eu acasă.

Ultimul an însă a venit cu o surpriză: oja semipermanentă şi dorinţa mea de a învăţa mai multe despre manichiura făcută cu aceasta. Am fost de câteva ori la o fată care făcea cu mare pasiune asta, îmi plăcea enorm rezultatul. Dar, ca un scanner ce mă aflu, cu o minte mereu în căutare de noi provocări, nu m-am mulţumit doar cu atât. Mi-am zis că dacă îmi pun voinţa sigur reuşesc şi eu să fac asta.

Am comandat un kit de început, după ce am colindat câteva zile prin magazine virtuale descoperind cu uimire o mulţime atât de variată de produse şi accesorii, că mă luase ameţeala. Dar voi puteţi scăpa de această căutare şi bâjbâială dacă intraţi în magazinul Nolia şi comandaţi de acolo tot ce aveţi nevoie: ojă semipermanentă, geluri UV, acccesorii, pile şi multe altele.

Despre experienţa mea cu manichiura pot să vă spun că nu a fost deloc uşor. Nu e ca la oja obişnuită când ştergi ce ai pe unghii şi dai un nou strat. Absolut deloc. Aplicarea ojei semipermanente necesită timp, atenţie, pasiune. Da, mai ales pasiune necesită penntru că nu esimplu, mi-au trebuit ore de documentare, am greşit de multe ori, am şers de şi mai multe ori, am fost dezamăgită şi pe punctul de a renunţa. Dar pentru că îmi place să pictez, pentru că îmi place să fac lucruri care cer migală, pentru că rezultatul e frumos şi durabil, nu am renunţat.

Aşa că iată cu de am ajuns să am în bagaj oje, ustensile de curăţat unghiile, lampă uv şi altele.  Pentru că îmi place să am unghiile cu manichiură perfectă.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

2 thoughts on “Manichiura cu oja semipermanenta – unul din hobby-urile mele

 • July 31, 2019 at 2:20 pm
  Permalink

  Si eu am invatat sa imi fac singurica manichiura cu oja semi si sunt maxim se incantata de rezultate! 😁
  Voi arunca si eu o privire pe site-ul Nolia ca sa vad ce imi face cu ochiul de acolo. ❤

  Reply
  • August 9, 2019 at 1:31 pm
   Permalink

   Mie imi place ca nu trebuie sa stau sa le fac asa des ca inainte si cel putin doua saptamani arata foarte bine iar a treia arata ok 🙂

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: