Poveste de iarna, curgatoare

Era o noapte de iarna iar baietelul asculta cu ochii mari, culcusit langa mamica lui, frumoasa poveste a lui Aladin. Luminitele din bradul  impodobit pareau sclipirile diamantelor si nestematelor ce se desfasurau in fata ochilor sai odata ce povestea isi depana firul miraculos. Pataniile  strengarului Aladin il faceau sa zambeasca si sa viseze la taramuri de poveste, la fantani fermecate in care se odihnesc bani de aur ce indeplinesc dorinte.

Ochisorii incep sa se inchida, pleoapele devin grele de somn. Inainte de a adormi nu uita sa ii spuna mamei lui ca in una din noptile urmatoare o sa vina Mos Craciun si ca tare mult si-ar dori si el o fantana fermecata, o fantana cu susur de apa magica care sa implineasca dorinte.

Dupa ce copilul a adormit, degetele mamei au inceput sa alerge harnice pe tastatura calculatorului. In linistea noptii, sub sclipirile luminitelor din brad, o alta lume de poveste incepe sa prinda viata: aceea a minunilor ce pot fi achizitionate on-line. A aflat astfel ca exista si fantani de piatra ce pot fi asezate in interiorul casei, ba chiar completeaza foarte bine ambientul dupa toate normele moderne de Feng-Shui. Le-a privit cu atentie, cu ochi de copil visator si a incercat sa isi imagineze care din ele s-ar potrivi mai bine povestii lui Aladin ce a starnit imaginatia copilului. A dat un click pe fantana magica aleasa si a simtit ca aceea este cea inchipuita de copilul ei drag.

fantani.

Zilele au trecut, nu multe la numar, noaptea magica de Ajun a sosit. Copilul a privit catre brad, si-a amintit povestea lui Aladin si i-a spus mamei:

– Sper ca Mos Craciun nu a uitat de fantana mea si ca va putea sa o aduca la noapte, in sacul lui cel mare.

Mama a zambit, si-a sarutat puiul de noapte buna, a asteptat sa adoarma si apoi a despachetat cu emotie frumusetea de ceramica albastra. I-a facut loc sub brad, printre celelalte daruri si jucarii ce il asteptau pe micut. Apoi s-a asezat cuminte in fotoliu, cu o carte in mana, ascultand in tacere susurul magic al apei ce soptea povesti orientale in micuta fantana de piatra, bucurandu-se de pe acum de surpriza copilului cand o va descoperi a doua zi printre daruri si jucarii.

Poveste de iarna scrisa pentru campania fantanilor de piatra de pe Blogal Initiative.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: