Performanta cu Michelin

Trebuie sa recunosc cu mana pe inima ca, nefiind  posesoare de autoturism sau de carnet de conducator auto, nu sunt mare cunoscatoare in ale marcilor de masini si altor chitibusuri ce implica acest domeniu.

Inteleg insa, in mare masura, importanta alegerii cu atentie a masinii careia ne incredintam viata in momentul in care ne urcam in ea si pornim la drum. Ca orice om al zilelor noastre, din cand in cand, mai deschid si eu televizorul pentru a ma uita la stiri. Din pacate, au devenit fapt divers stirile in care se vorbeste despre accidentele de masina si despre victimele nevinovate ale acestora.

Stiu ca in spatele oricarui produs ce iese pe piata se afla un numar impresionant de specialisti, un numar enorm de ore de munca, de cercetare, un mare numar de parametri ce trebuie respectati pentru ca acel produs sa primeasca avizul de siguranta, fiabilitate si multe altele. Cu cat aceste cercetari sunt facute cu mai multa raspundere, cu atat produsul finit va avea o mai mare garantie privind viata utilizatorilor sai.

La fel stau lucrurile si in cadrul Companiei Michelin, una din companiile de top in ceea ce priveste producerea de anvelope auto. Anvelopele Michelin sunt produse astfel incat sa tina seama de : siguranta in orice conditii  de rulare (pe carosabil umed sau uscat, in linie dreapta,precum si in viraje), eficienta energetica optima dar si randamentul kilometric sporit.

„Michelin vinde performanta, nu doar anvelope” este deviza sub care participantii la trafic sunt invitati sa se informeze temeinic inainte de a face o alegere pentru echiparea masinii lor.

De pe blogul auto  puteti afla urmatoarele:

“Incepand cu 1 noiembrie 2012, toate anvelopele comercializate in UE trebuie sa aiba lipita o eticheta care sa contina informatii privind trei criterii de performanta. Doua dintre acestea vizeaza mediul (eficienta energetica si zgomotul la rulare) si cel de-al treilea vizeaza siguranta. Noua reglementare europeana impune ca toate anvelopele comercializate sa aiba lipita o eticheta care sa indice rezistenta la rulare, nivelul zgomotului la exterior si distanta de franare pe carosabil umed.”

Mi se pare o reglementare extrem de buna, aceasta venind in intampinarea consumatorilor care au de ales intre o gama destul de variata de produse, fiind astfel determinati sa aleaga produsele de calitate pentru o mai mare siguranta rutiera.

Dincolo de eticheta, Michelin Total Performance

Un alt principiu dupa care se ghideaza cei de la Michelin si care vine in concordanta cu reglementarile de mai sus este si acela ca: “Michelin merge dincolo de eticheta si, prin produsele sale superioare, vinde performanta si siguranta”. Cred ca este un motiv foarte bun pentru a face o alegere inteleapta.

Daca vreti sa fiti la curent cu ultimele noutati in domeniul anvelopelor Michelin, cu ultimele concursuri si provocari lansate in lumea virtuala, puteti accesa cu incredere si pagina de facebook dedicata acestui domeniu.

Articolul se inscrie in campania “CONCURSURI AUTO-Dincolo de eticheta, Michelin Total Performance” ce se desfasoara pana pe 15 decembrie 2012. Mai aveti timp sa va inscrieti si voi in aceasta campanie. Merita! Aflati informatii interesante iar premiile sunt atractive.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: