Concurs cu nostalgie

Se spune ca bebelusii nu pot vedea sau auzi foarte bine ce se intampla in jurul lor. Dar este cunoscut faptul ca sunt cateva amintiri ce se imprima in memoria noastra si pe care nimeni si nimic nu le poate sterge. Ele sunt acolo, in primii ani mai vii si mai intense, apoi, cu trecerea timpului se estompeaza si se retrag undeva intr-un mic buzunar al memoriei, gata oricand sa se reverse asupra mintii si sufletului nostru cu o avalansa de emotii si sentimente. 

E de ajuns un sunet, o imagine, un cuvant, un miros, o melodie pentru ca acele amintiri sa tasneasca de parca totul ar fi fost ieri.

In apropierea patutului bebelusilor se obisnuieste sa se aseze un obiect muzical, un clopotel, o jucarie care scoate sunete placute si linistitoare.  Acele sunete speciale se imprima in mintea copilului pentru totdeauna. Mai tarziu, peste ani, adult fiind, acele sunete  le regaseste cu drag   iar inima i se umple de nostalgie si iubire.

La fel am simtit si eu cand am vazut si ascultat urmatorul videoclip:

Micuta vioara, ce scoate sunetele acelea micute si cristaline de parca cristalele Swarovski cu care este decorata ar canta, ne spune o poveste de demult. Povestea mea statea ascunsa acolo, departe , in copilarie, cand pe una din mesele noastre din casa o vioara asemanatoare scotea sunete suave dintr-o firava cutie muzicala din tabla. Era fascinatia mea sa o privesc si sa o ascult. Cand inchid ochii simt ca am din nou doi ani si sunt in casa parintilor mei.  Aceasta cutiuta muzicala este chiar mai pretioasa decat un set intreg de bijuterii cu cristale Swarovski.

Desi nu am organizat inca un concurs pe blogul meu pana acum, desi am avut in gand si in intentie, acum am prilejul sa o fac.  Tot ce trebuie sa faceti voi pentru a participa la acest concurs este sa raspundeti la una din urmatoarele intrebari:

1. La ce va duce pe voi  gandul cand priviti si ascultati micuta bijuterie invartindu-se gratios pe suprafata lina in care se oglindeste?

2. Care este cea mai veche amintire pe care o detineti in adancul memoriei voastre si pe care o scoateti din cand in cand spre a o sterge de praf si a o mangaia cu drag?

3. Ati darui unui copil o astfel de minunatie ? Credeti ca  peste ani isi va aminti cu drag de ea retraind sentmentul de pace si siguranta din cadrul familiei?

Ce puteti castiga participand la concurs? Daca nu v-ati raspuns singuri, inca, la aceasta intrebare, va ajut eu: cateva clipe de visare, de liniste, de regasire. De regasire a celui ce ati fost, a acelui cineva ce sta pitit in inima voastra si pe care, probabil, mult prea rar il mai lasati sa iasa la iveala. Veti castiga o intalnire cu copilaria.  

Luati-va ragaz cateva clipe si raspundeti la intrebari. O puteti face in gand sau in scris, lasand marturie  mai jos pentru ca si altii sa va urmeze exemplul.

Va astept cu drag!

Primul meu concurs pe blog este prilejuit de proba nr. 21 din competitia SuperBlog 2013. 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: