Psi luneli – Ceapa

Ce este oare ceapa? Daca v-ar pune cineva sa vorbiti despre ceapa ce ati putea spune mai mult decât faptul ca este o leguma.

Am stat si am reflectat pe marginea acestui subiect si am afat mai multe decât as fi crezut a prima vedere.

Da, este o leguma. Dar nu orice fel de leguma. De cele mai multe ori mâncare nu are nici un gust fara ceapa ceea ce o face indispensabila. E ca sarea în bucate.

Ceapa poate fi iute dar si dulce. Da gust mâncarurilor sarate dar poate deveni dulce atunci când te gândesti sa faci dulceata.

E o întreaga filosofie într-o biata ceapa. Straturile care dezvaluie dulcele ei miez sunt asemeni zilelor ce se arata strat dupa strat. fara sa stim niciodata ce se ascunde sub cel pe care îl dam la o parte.

Batrânii. în întelepciunea lor, vedeau în ceapa si un bun meteorolog. Cu un pic de sare pusa în mijlocul foilor de ceapa, însirate ca si lunile anului, aflau daca ploaia îi va ajuta sa aiba recolte bogate sau daca va fi un an cu seceta si foamete.

Micuta ceapa poarta în ea poezie si proza, asa cum au descoperit si cei înscrisi în tablelui psi lunelilor de azi.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: