Despre bijuteriile handmade

V-ati gândit vreodata, atunci când ati ales o bijuterie pentru voi sau pentru cineva drag câta munca este în spatele acestora? V-ati gândit vreodata ce înseamna cu adevarat bijuterii handmade? V-ati gândit vreodata câta cautare este pentru a potrivi materialele, pentru a alege culorile, pentru a le combina astfel încât rezultatul sa fie unul armonios si sa exprime exact gândul si ideea artistului?

Pentru ca bijuterii handmade nu poate face chiar oricine. Da, se pot însira câteva margele pe o ata si poti spune ca este handmade.  Dar o bijuterie cu adevarat lucrata presupune o anumita tehnica, respectarea unor pasi, aplecarea catre frumos si foarte, foarte multa imaginatie. Va puteti face o idee privind cercei handmade pe regalgold.

Atunci când am început eu sa studiez despre realizarea bijuteriilor handmade mi-am dat seama ca ceea ce pot învata eu cu adevarat este doar o picatura într-un ocean.  Sunt foarte multe stiluri, foarte multe tehnici, o multime infinita de materiale si combinatii.

Tin minte ca am participat la un concurs în care trebuia sa realizam bijuterii în stilul steampunk. Dupa ce m-am uitat la nume, neîntelegând initial nimic, am început sa ma documentez. Asa am aflat ce minunatii poti crea folosind obiecte neconventionale, rotite de ceas, combinatii de piele si metal. Am ramas uimita în fata propriei mele creatii chiar, dupa ce am îndraznit sa ma apuc de lucru.

Stilul vintage iarasi mi se pare un stil greu de abordat, sa faci din ceva nou o bijuterie care sa para ca poarta patina timpului. Am vazut, cercetând o multime de siteuri, seturi argint abia create dar care pareau ca scoase din cufarul bunicii.

A purta o bijuterie handmade înseamna sa te simti unica, sa îti pui în valoare frumusetea prin ceea ce ti se potriveste tie, ca femeie, sa alegi acea bijuterie care sa exprime starea ta în momentul în care o porti. Sau sa faci un cadou cu adevarat unic cuiva drag, aratându-i ca l-ai ales cu cea mai mare grija si nu ai luat ceva de duzina ce poti întâlni si la alte persoane.

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: