Merisorul – o planta folositoare

Cu totii avem momente în care ne privim în oglinda si ne gasim cusururi, ne spunem ca nu suntem perfecti, ca am vrea sa fim asa sau altfel. Nici nu mai conteaza motivele nemultumirilor noastre. Uitam însa ce natura ne-a creat perfecti, perfecti în imperfectiunea noastra.

Cum oare putem regasi în noi perfectiunea aceea cu care ne-a înzestrat natura? Exact, privind natura. Eu una sunt fascinata de ceea ce gasim în natura, de felul în care natura a pus în ceea ce a creat atâtea minunatii.

Sa luam ca exemplu doar micile fructe de padure. E absolut uimitor cum a pus natura în ele o varietate atât de mare de vitamine si minerale, de elemente esentiale vietii. e uimitor modul cum, de la o simpa samânta, creste un arbust viguros si capabil sa sustina fructe nu doar gustoase si frumoase ci si miraculoase prin ceea ce ne ofera noua, oamenilor.

Omul modern s-a obisnuit sa caute hrana în supermarket si solutiile miraculoase pentru sanatate în farmacii. Dar natura ne pune la îndemâna tot ce avem nevoie atât pentru hrana cât si pentru sanatate.

Sa luam de exemplu merisorul, un fruct mai putin cunoscut poate dar atât de miraculos, cu atâtea beneficii.

Merisorul este un arbust inalt de 5-20 cm, cu tulpina ramificata si cilindrica , cu tufe pitice care se dezvolta pe orizontala. Frunzele sunt vesnic verzi, mici, ovale, lucioase. Ceea ce înseamna ca poate fi cultivat într-un colt de gradina fara prea multe batai de cap.

Fructele de merisor însa. pe lânga gustul placut dulce acrisor, sunt bogate în minerale esentiale, în acizi organici si vitamina C, cu efect antioxidant.

Micile merisoare au proprietati antiinflamatoare, antiseptice, diuretice si astrigente. ceea ce îl face deosebit de atractiv si de luat în considerare. De aceea le regasim în multe din retetele bucatarilor renumiti, atât pentru prajituri cât si pentru amestecul de cereale sau smoothie.

MERISOARE-2

Ca si remediu medical merisorul este utilizat în tratarea inflamatiilor urogenitale cum ar fi cistitele , uretrita si altele. E o informatie extrem de utila mai ales pentru noi, femeile. Eu m-am confruntat cu o astfel de infectie în timpul sarcinii si mi-a fost de mare folos merisorul.

Un lucru pe care nu îl stiam însa este faptul ca poate fi folosit pentru prevenirea aglomerarii bacteriilor de pe dantura, bacterii responsabile cu formarea tartului si a cariilor.

Vitamina C îl face sa fie un frunct extrem de important în alimentatia noastra pentru prevenirea racelilor, în orice anotimp.

Vaccinium_vitis-idaea_20060824_003_art

Iata doar un exemplu de perfectiune si frumusete prezente în natura si întruchipate într-o simpla planta. De ce atunci noi, oamenii, care ne consideram atât de complexi , sa nu vedem perfectiunea din noi?

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: