SuperBlog s-a up-gradat și, odată cu el, și eu

Super Blog e un must-have dacă vrei să devii mai bun în blogging. Vă povestesc imediat de ce.

Vă spuneam zilele trecute că eu consider timpul petrecut online, timpul petrecut eu de una singură cu oamenii mei de pe FB sau de pe bloguri, e un timp câștigat pentru mine.

La acest capitol se încadrează și competiția SuperBlog.

Ce este SuperBlog?

În primul rând, SuperBlog este o competiție de blogging creativ. Ai un blog și vrei să devii mai bun? Te înscrii în concursul de toamnă sau în cel de primăvară.

Timp de două luni (ediția de toamnă), sau o lună (ediția de primăvară), scrii articol după articol, în funcție de cerințele sponsorilor, și apoi aștepți cuminte, ca la școală, să vezi ce notă ai primit (mai precis punctaj).

Maximul e 100 de puncte. Dacă te-ai luat cu altele și ai uitat să scrii articolul, primești penalizare 10 puncte pentru fiecare zi întârziere. Doar nu scrie fiecare când vrea, ci după schemă și program.

Cu ce te ajută SuperBlog?

O să ziceți: ce-mi trebuie atâtea emoții? De ce să vreau să primesc note? Dar premiile îți plac? Vezi? Știam eu. Pentru că sponsorii nu ne pun să scriem degeaba. Ne dau și premii. Celor mai buni, se înțelege. Deși unii sunt generoși și dau tuturor câte ceva.

În al doilea rând mai e și premiul cel mare. Nu, nu trofeul neapărat. Da, e și un trofeu pe acolo, uitai să vă zic. Dar e Gala, frate. Gala SuperBlog. Locul în care toți cei care au muncit o competiție întreagă se întâlnesc să petreacă, discute, înjure sau laude sponsorii, organizatorii, după preferințe și personalități. Locul unde se leagă prietenii, se bea și se mănâncă. Cum unde? La munte sau la mare, după sezon, sponsori și posibilități.

Ce mai poți câștiga? Știință. Nu, nu din aia ca la școală. Ci din asta de genul blogging, SEO, link-uri, ancore, breef-uri, editare, Google și alte chestii care te ajută apoi să devii mai bun, să știi și tu cu ce se mănâncă chestiile astea, în caz că ai intrat habarnist în competiție.

V-am zis de oameni? Prea puțin. Deci, treaba cu SuperBlog e că ajungi să cunoști niște oameni pe care nu mai vrei să-i uiți. De care te legi așa de tare, cu care ajungi să ai niște glume și niște scheme că, dacă vă aude cineva din afară vorbind, nu vă pricepe.

E un fel de gașcă mișto din care faci și tu parte. Nu contează câți ani ai, cu ce te ocupi zi de zi, în ce țară locuiești sau alte detalii din astea. Contează că ești SuperBloger și atât.

Cu ce vine în plus SuperBlog anul acesta? 

De când podcast-urile sunt la modă, are și această competiție podcast. Câștigători, sponsori, creativi sunt invitați la microfon pentru a povesti despre ceea ce fac, despre cum au început și evoluat. Aflăm tot felul de informații utile.

Anul acesta, cei care sunt sufletul petrecerii, pardon, competiției, Claudia și Albert, au decis ca fiecare participant la competiție să creeze panoul pentru superbloggeri. Un fel de panou de onoare .

Cu alte cuvinte:  poate vedea toată lumea cine ești, ce știi să faci și alte detalii care pot face pe un sponsor să zică: omul ăsta mi-ar trebui mie în echipă, ia să îl contactez și să văd dacă putem lucra împreună. How cool is that?

Ce (mai) caut eu în SuperBlog?

Cu două luni în urmă mi-am făcut o evaluare proprie a ceea ce știu să fac. Am ajuns la concluzia că scrisul e una din preocupările mele, e una din competențele pentru care mă caută lumea.

În primul rând, deci, trebuie să țin pasul cu noutățile, cu ce s-a mai schimbat în domeniul content writer. Îmi făcusem o listă cu subiecte articole de scris pe blog, dar fără un deadline greu să mă țin de ea. Scrisul e ca mersul la sală: dacă nu te antrenezi, pierzi abilitățile.

În al doilea rând mă înscriu pentru vizibilitate.

În cele din urmă mă înscriu pentru premii. Pentru că, de-a lungul multelor ediții la care am participat, am câștigat premii de tot felul: voucher de vacanță, produse, bani, etc. Îmi place sentimentul acela de învingător și ador când primesc telefon de la curier să îmi spună că are să îmi aducă ceva. Cui nu îi place asta?

În concluzie, dacă te-am convins, hai și tu la drum în SuperBlog!

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: