Curatenie cu veselie

Se spune ca fiecare casa este oglinda celor ce locuiesc în ea. Casele, asemeni oamenilor, sunt încarcate cu un anumit tip de energie, de vibratie. De-a lungul timpului m-am convins pe propria piele si traire de adevarul acestor convingeri.

Am schimbat de-a lungul timpului câteva locuinte si, poate fara sa îmi dau seama, mi-am pus amprenta asupra lor. Un lucru este însa sigur, de câte ori a trebuit sa schimb locuinta, unul din criteriile de alegere a celei noi a fost acela al curateniei. Mai precis a cât de usor si de repede se poate face curatenie în respectiva locuinta.

Îmi amintesc ca am vizionat odata un apartament în care podelele erau efectiv acoperite în întregime cu covoare din acelea imense, grele si foarte vechi. Numai gândul la multimea de microorganisme culcusite în acele tesaturi si imposibilitatea de a face curatenie în fiecare dimineata si m-a facut sa simt fiori pe sira spinarii.

Nu sunt obsedata de curatenie, trebuie sa recunosc, dar în timp am învatat sa fac diferenta între ordine si curatenie. De multe ori ma critic singura pentru faptul ca confund cele doua notiuni, ordinea si curatenia. Într-o casa cu un copil plin de energie si mai ales de creativitate, este destul de greu sa pastrezi ordinea, fara a-i îngradi copilului libera exprimare si creativitatea. Iar eu chiar nu îmi doresc acest lucru, mai ales ca nici eu nu pot pastra ordinea în momentul în care ma apuc de lucru manual, care implica o multime de materiale întinse, masurate, decupate, ca si o multime de reziduuri.

Curatenia însa, mai ales într-o casa în care, acelasi copil, umbla mai tot timpul cu mânutele pe jos, deseneaza si scrie întins pe jos pe burta, este imperios necesar sa pastrezi o curatenie impecabila.

Constienta de acest lucru ritualul meu de a face curatenie se petrece aproape zilnic. În primul rând praful este cel ce intra în vizorul meu si al aspiratorului. Bucataria este teritorul cel mai expus murdariei si de aceea îi acord atentie în fiecare dimineata. Nu apelez mereu la aspirator, matura traditionala fiind de multe ori mult mai eficienta si mai ales îmi economiseste timpul. Având pe jos gresie lucioasa , de un albastru marin, orice fir de praf sau grasime se vede imediat, mai ales când e luminata de razele soarelui. Din asta, recunosc, fac o adevarata obsesie si se poate întâmpla sa dau cu mopul si de câteva ori pe zi. Din fericire produsul de curatat Triumf este nu doar un ajutor de nadejde ci si un bun odorizant datorita parfumului sau de lamâie.

Baia este de asemenea un obiectiv al avântului meu gospodaresc dar unde, recunosc, nu intru zilnic înarmata cu manusi si lavete. Asta si datorita eficientei produselor de curatat Farmec cu o putere mare de detartare, calcarul ramas pe instalatiile sanitare fiind o amintire. Totusi cada, chiuveta si gresia necesita o îngrijire serioasa macar o data pe saptamâna pentru ca picaturile de apa ramase pe acestea se depun sub forma de calcar ce trebuie curatat cu regularitate pentru a ne usura munca. Produsele din gama Nufar sunt în continuare de mare încredere si ajutor, asa cum au fost si pentru mamele noastre. Cu mentiunea ca acum sunt mult mai eficiente, mai ecologice si placut parfumate. De fiecare data dupa ce fac curatenie copilul ma întreaba: ai dat cu parfum mama?

farmec2-250x250

Unul din trucurile mele pentru a mentine curatenia locuintei este de a nu ma speti cu munca o singura zi pe saptamâna ci de a face pe rând, în fiecare camera, în câte una din zile, ceea ce îmi ia mult mai putin timp si necesita mai putin efort.

Dar nu uitati, unul din ingredientele principale ale curateniei unei locuinte îl reprezinta buna dispozitie si dragostea pe care gospodina le pune în tot ceea ce face. O muzica placuta ce se aude în jurul meu face ca procesul curatarii casei sa fie un ritual si o placere, nicidecum o corvoada. Iar asta pune o amprenta pozitiva asupra casei si implicit asupra energiei si vibratiei casei.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: