Atentia pentru pielea noastra

Pielea, cel mai mare organ al omului, necesita o atentie la fel de mare ca si celelalte organe. Multa vreme oamenii nu si-au pus problema ca ceea ce folosesc pentru spalat sau chiar îmbracat ar avea o prea mare importanta. Probabil în ideea ca oricum se spala cu apa oamenii nu erau preocupati de sapunurile, sampoanele sau cosmeticele pe care le foloseau.

Daca privim însa în trecutul mamelor si bunicilor noastre acestea foloseau produse obtinute în gospodarie, din ingrediente ce se gaseau în natura, preocuparea pentru frumusetea si sanatatea pielii existând din cele mai vechi timpuri. Aproape fiecare femeie avea secretul ei propriu privind retetele de preparare a sapunurilor, cremelor sau sampoanelor.

Odata cu industrializarea si productia în serie a acestora a aparut si necesitatea de îmbunatatire dar si conservare pentru mai mult timp si a face fata noilor cerinte crescute ale pietei. Deoarece însa folosirea ingredientelor exclusiv naturale însemna costuri crescute, descoperirile în domeniu au dus la utilizarea unor produse de sinteza, a unor înlocuitori si esente care, din pacate, nu sunt compatibile si cu organismul nostru.

Aparitia diferitelor afectiuni a facut ca oamenii sa se aplece mai cu atentie asupra acestui capitol, cel al cauzelor ce au dus la acestea. Încetul cu încetul oamenii au înteles ca produsele de sinteza au un efect uneori devastator asupra corpului uman. Ca urmare au început sa priveasca tot mai mult în trecut, sa se preocupe de întoarcerea la natura si  la folosirea în cât mai multe domenii a ceea ce aceasta ne ofera din cele mai vechi timpuri.

Chiar daca aparent costurile unor produse obtinute din ingrediente naturale sunt mai ridicate, cu timpul realizam ca de fapt pretul platit pentru sanatate este mult mai scazut fata de cel platit pentru boala. Preocuparea pentru îngrijirea pielii trebuie sa înceapa chiar cu noii nascuti, astfel încât copiii sa creasca în obisnuita de a folosi sapunuri naturale si produse de  îngrijire obtinute din ingrediente cât mai naturale. Oferta de astfel de produse este diversificata în ziua de azi, iar noi avem de unde alege. Printre acestea se afla si gama de sapunuri bio Rampal Latour, ambalate elegant, realizate în Provence dupa retete traditionale înca din 1828.

sapun-bio-argila-verbina-156

Eu cel putin asa am facut si ca urmare copilul meu nu a avut niciodata probleme de piele sau alte afectiuni legate de acest aspect atât de neplacut dar si îngrijorator.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: