Joc Prepelix Pano – nostalgie pe mobil

Știți expresia aia: trebuie să fac ceva să-mi omor timpul? Cu toții avem momente în care nu ne vine cheful să facem ceva anume, în care pur și simplu am vrea să tăiem frunză la câini și totuși să avem și o satisfacție din activitatea asta.

Cred că tocmai din acest motiv s-au născut jocurile pe calulator cu scor și competiție. Nevoia omului de satisfacții rapide, de victorii mici cu el însuși, victorii ușor de obținut dar care să îi crească moralul, se împlinește sigur atunci când joacă un joc.

JOC PREPELIX PANO – un joc pentru toate vârstele

Se dau următoarele elemente grafice: un cer senin ca o zi de vară, niște copaci, câțiva nori pufoși ca o vată de zahăr, o pușcă cu lunetă și niște zburătoare mișcătoare în decor. Elementele perfecte pentru a te purta într-o zonă copilărească și jucăusă, în care să uiți și de treburi și de sarcini și de timpul care trece. Să recunoaștem, cu toții am jucat jocuri care să implice doborârea unei ținte și am simțit satisfacție când am văzut cum crește scorul de pe ecran, cum ne doborâm propriul record înregistrat în ziua precedentă.

Dar grafica jocului nu a fost întotdeauna la fel de clară și realistă ca în ziua de azi. Jocul a apărut cu 20 de ani în urmă și a făcut ravagii în rândul utilizatorilor de calculatoare dar și al clienților din barurile din Germania. În 2000 a devenit viral și în România, utilizatorii fiind atrași de nebunia acestui joc. Pe piața europeană jocul a fost cunoscut sub numele de Moorhuhn iar în România a apărut sub numele de Prepelix și a fost lansat de căre Phenomedia.

Epoca acelor calculatoare a trecut iar acum avem internetul și joaca mult mai la îndemână. Dar bucuria jocului și a distracției a rămas. De asemenea a rămas și nostalgia acelor jocuri ce au încântat tinerețea celor ce azi folosesc smartphonurile pe scară largă. În numele acestei nostalgii simpaticele prepelițe au apărut după 18 ani sub formă de joc mobil.

-Mama, cum arătau jocurile video pe vremea ta?  mă întreabă copilul meu de 9 ani.

-Cum să arate, erau fascinante și interesante pentru noi deși nu aveau o grafică atât de frumoasă ca cea de azi. Imaginile erau pixelate, mai putin colorate, dar importantă era mișcarea. Ne fascina orice se mișca pe ecran.

-As vrea să văd și eu un joc pe care îl jucați voi atunci, pe vremuri.

-Atunci uite că poți să vezi și tu un astfel de joc chiar pe telefon. Sigur îți va plăcea să fii vânător de prepelițe.

-Daaa, vreauuu. Hai, îmi arăți te rog?

-Păi uite, nimic mai simplu: instalezi aplicația gratuită și poți să începi să te joci.

-Wow, dar chiar îmi place acest joc copii. Este și cu efecte 3 D, se poate roti imaginea, e chiar pe gustul meu.

Și iată cum noțiunea de ”a-ți omorâ timpul” a căpătat în ziua de azi un nou sens și o altă față.

 

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018 , proba Phenomedia.

 

 

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: