Despre monitoare

Ne asezam seara sa ne delectam cu câte un film si îmi vine în minte o comparatie: ne aszam sa privim la monitorul calculatorului asa cum alta data buncii nostri se asezau lânga soba sa priveasca focul si sa spuna povesti.

Acum povestile ne vin pe alte cai.  Acum avem monitoare led performante, cu o calitate a imaginii excelenta si atât de reala încât ai impresia ca personajele filmului sunt chiar acolo, în sufrageria ta. Reactia unui copil chiar la asta te duce cu gândul. Se aseaza fascinat cât mai aproape de ecranul plat, uneori mai întinde mâna sperând poate sa simta atingerea celor de dincolo de ecran.

Uitate sunt monitoarele acelea greoaie, cu ecranul mic si atât de obositor pentru ochi. Pâna acum doi ani am avut si noi la fel iar sotul meu cu greu s-a despartit de el. Era mândru de monitorul lui care înca mergea si pe care si-l cumparase din primii lui bani câstigati. Îl întelegeam dar îmi doream si eu o schimbare. Îmi doream si eu unul din acele monitoare asus de o calitate exceptionala, cu o diagonala care sa îmi permita vizionarea unui film din confortul patului sau canapelei, fara sa mai stau chinuita pe un scaun la birou.

Dar mai ales îmi doream o calitate superioara a imaginii dupa ce vazusem ce pot face produsele sony în materie de tehnologie. Nu este de neglijat nici aspectul protejarii ochilor atunci când esti nevoit sa lucrezi vreme îndelungata la calculator sau când pur si simplu serialul pe care îl urmaresti este atât de captivant încât cu greu te poti desprinde de actiunea în desfasurare pe ecran.  Probabil ar reactiona ca un copil: uimire si neîncredere….

 

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: