Cum să devii un antreprenor de succes
Astăzi vă propun un interviu din care să aflăm care este soluție pentru a deveni un antreprenor de succes.
L-am invitat pe Valentin Anghel, fondatorul și CEO-ul companiei de intermedieri credite bancare și non-bancare AVBS Credit și membru în Consiliul Director al Asociației Române a Brokerilor de Credite (A.R.B.C.) să ne vorbească despre acest subiect, din calitatea lui de antreprenor.
Care este motorul pentru a se pune în mișcare un antreprenor?
VA: În primul rând pentru a începe o activitate de antreprenoriat, orice antreprenor trebuie să aibă un vis. Totul începe cu un vis. Acela este punctul de la care pornești, de la care începi să te gândești că ai vrea să ajungi cu visul tău la ceilalți oameni.
Care a fost visul tău?
VA: Visul meu a început în 2002, pe vremea când aveam doar 22 de ani și eram mânat de dorința mea de a evolua din punct de vedere profesional și financiar. Fără a avea studii de specialitate, m-am angajat într-un birou notarial din București unde, în scurt timp, am devenit Secretar Delegat și un membru valoros al respectivei societăți.
În decursul celor 5 ani de activitate în notariat, am lucrat cu mii de clienți. Am constatat cât de rigid era sistemul bancar la acea vreme și cât de multă nevoie de ajutor aveau românii în obținerea unor finanțări potrivite. Astfel, am identificat oportunitatea de a dezvolta un business propriu, care să aibă la bază prestarea unui serviciu de intermediere credite care să fie personalizat și complet GRATUIT pentru client.
Care a fost pasul următor?
VA: În 2007 am renunțat la jobul pe care îl aveam și am înființat compania de brokeraj bancar AVBS Credit. La acea vreme brokerajul bancar era complet necunoscut în România. Dar am avut încredere în visul meu și mi-am folosit toate cunoștințele și abilitățile pentru a-mi îndeplini obiectivul.
Cu ai început? Cu ce sumă de bani? De unde ai avut resursele financiare?
VA: Investiția inițială a fost de aproximativ 40.000 de euro. Banii au provenit din economiile mele din perioada în care fusesem angajat în notariat. Mi-am folosit toate resursele pentru a-mi desfășura activitatea într-un birou decent pentru că, deși la început, imaginea avea o contribuție importantă la obținerea succesului. Am format o echipă de oameni determinați și capabili cu care mi-am propus să inovăm creditarea în România.
Implicarea de care am dat dovadă m-a ajutat să semnez câteva parteneriate cu cele mai importante instituții financiare din țară, iar acțiunile de marketing pe care le-am demarat ne-au atras clienți numeroși cărora le-am prestat servicii excepționale de brokeraj bancar.
Ce obstacole majore ai avut de înfruntat în această perioadă?
VA: Cel mai mare obstacol pe care l-am avut de traversat a fost criza financiară din 2008, criză care a durat doi ani. Cu toate acestea, mi-am ascultat intuiția și nu am renunțat, am făcut tot ceea ce a fost omenește posibil, regândindu-mi strategia de business și chiar serviciile, pentru a menține activă compania. Abia din 2010 a început, cu adevărat, ascensiunea AVBS Credit.
Care crezi că au fost abilitățile ce te-au ajutat să faci din afacerea ta una de succes?
VA: Sunt convins că studiile de specialitate, experiența în afaceri, perseverența și adaptabilitatea, profesionalismul și dorința de a ajuta oamenii să obțină soluții de finanțare potrivite au fost cele care m-au ajutat să duc AVBS Credit în topul marilor companii de brokeraj bancar din România.
Care este motto-ul tău?
„Am o singură direcție în viață: ÎNAINTE!”
După cum vedeți, perseverența, credința în propriul vis, dorința de a ajuta oamenii prin produsul pe care îl oferi cu ajutorul afacerii tale, sunt principalele componente ale unei afaceri de succes.
Sper sa va fie de folos aceste informații și să vă ducă acolo unde vă doriți în afacerea voastră.
Articol scris pentru SuperBlog.
Antreprenoriatul începe cu o idee, apoi devine realitate prin muncă și dedicare!
Îți mulțumesc pentru interviu, Vali!
Asa este, fara munca si dedicare ideea nu poate prinde viata si nu poate creste. Sper sa fie de folos si altora acest interviu.