Vision board – cum si de ce sa iti faci unul

Am auzit prima dată despre vision board cu vreo 7 sau 8 ani în urmă. La acel moment mi s-a părut o prostie, un fel de oracol din acela pe care îl făceau colegii mei la școală și care pe mine nu m-a prins niciodată.

După ce am asistat la primul atelier de confecționat panou de vise mi-am dat seama că mie îmi lipsea ceva: îmi lipseau visele. Mai precis o viziune mai largă asupra vieții care să îmi dea curajul să trec de propriile limite ale gândirii și să îmi dau voie să visez.

Ce este un vision board

Un vision board este exact asta: un panou pe care ne dăm voie să visăm. Un panou pe care să așezăm imagini care să ne inspire, care să ne ridice atunci când credem că nu știm ce vrem, care să ne aducă aminte de scopul nostru, de drumul nostru. Eu obișnuiesc să mă gândesc la el ca la un fel de linie directă cu Doamne Doamne, un fel de ilustrare a expresiei ”cere și ți se va da”. 

Fie că este vorba despre familie, despre realizări personale, despre călătorii sau realizări profesionale, panoul ăsta e ca un fel de panou cu butoane pe care să apăsăm conștient atunci când ne pierdem în prea multe sarcini, prea multe informații, prea multe direcții.

Eu îl văd ca un fel de ghid. Suntem asaltați din toate părțile de informații despre tot felul de subiecte și credem că toate ne sunt utile, că ne trebuie. Dar oare toate ne ajută în atingerea scopurilor noastre? Cum facem să discernem ce ne e util și ce nu? Cum facem să nu mai căscăm gura minute bune pe un articol despre slăbit dacă nouă nu ne-a trecut niciodată prin minte să slăbim? Sau despre cum să tai perfect un avocado, de exemplu? Dacă ne aruncăm un ochi pe bucata asta de hârtie care cuprinde visele noastre realizăm că putem face altceva în minutele alea.

Ce să cuprindă un panou de vise

Simplu, vise. Dar mai e important să cuprindă câteva vise pe care știi că vrei să le atingi în perioada următoare, la care știi că lucrezi deja, care te ajută în drumul tău. Pe lângă astea poți adăuga și câteva vise năstrușnice, sau vise la care te gândești de ani de zile dar încă nu a venit momentul lor și crezi că niciodată nu va veni.

Cum să faci un panou de vise

Există o mulțime de ide de făcut acest panou dar sfatul meu este să o faci simplu, cu mijloacele pe care le ai la îndemână.

La începutul pandemiei am făcut cu copiii un vision board din cartonașe desenate, colorate și scrise de către noi. A fost un fel de speranță că lumea nu se sfârșește, că avem voie să visăm că într-o zi copiii mei își vor deschide pizzeria la care se gândesc sau că vor zbura în spațiu.

În 2019 am făcut un panou din colaje foto, pe format A 3, pe care am mers și l-am printat la un centru foto, să iasă perfect. Ce e drept am visat că plecăm în Spania în vacanță și am plecat un an în America. Dar nu cred că de la cât de bine arăta panoul meu ni s-a tras :). Dar am trecut acolo orasul Sibiu sau sa vizitam Budapesta. Ei bine, anul acesta ne mutam in Sibiu si cu siguranta vom vizita si Budapesta.

Anul acesta nu am mai așteptat nici momentul perfect, nu am mai căutat nici pozele perfecte, nici formatul perfect. Am adunat pur și simplu pozele care m-au inspirat, am inclus în ele și cuvântul anului acesta, am printat la imprimanta mea alb negru, am laminat și gata. Voi da eu culoare și perfecțiune.

 

 

Dacă nu aveți o idee clară a ceea ce vă doriți, dacă credeți că aveți doar unul sau două vise și nu sunteți siguri care e drumul, puteți face un panou care să poată fi completat pe parcurs. Până la urmă și un panou de plută pe care să puneți câteva fotografii este bun atâta vreme cât vă inspiră.

Pentru că, până la urmă, asta e important: să avem un ghid care să ne ajute să gestionam timpul, resursele, să ne direcționeze gândurile, conexiunile.

Să aveți spor la visat și succes în realizarea lor!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

12 thoughts on “Vision board – cum si de ce sa iti faci unul

 • January 8, 2021 at 4:59 pm
  Permalink

  Este foarte bună ideea și se spune că visele trecute acolo se îndeplinesc deoarece tot privindu-le, creierul nu poate face diferența între vis și realitate și începe să lucreze în direcția dorită de noi. 😁

  Reply
  • January 8, 2021 at 5:07 pm
   Permalink

   Ce buna e asta, cu diferenta intre vis si realitate. Creierul nostru e destept, dar uneori il putem pacali sa ne atingem scopurile. Sa profitam deci!

   Reply
 • January 12, 2021 at 4:57 pm
  Permalink

  Problema mea este ca visez numai la calatorii, ceea ce este imposibil in acest moment.
  Dar ideea ta cu vision board este excelenta si sunt convinsa ca functioneaza.

  Reply
  • January 14, 2021 at 12:17 pm
   Permalink

   Sigur mai ai si alte vise. Vision board ul poate fi un instrument serios de indeplinit dorinte dar poate fi facut in joaca si atunci e si mai frumos.

   Reply
 • January 26, 2021 at 8:14 pm
  Permalink

  Multumesc pentru link, Valy. O sa-l introduc la noul joc, pentru ca subiectul este deosebit.
  Uneori lucrurile aparent simple, dar pline de emotii se pot materializa surprinzator.
  O seara frumoasa si o saptamana la fel!

  Reply
  • January 29, 2021 at 7:11 pm
   Permalink

   MA bucur mult daca ceea ce scriu eu aduce inspiratie. Multumesc si eu pentru vizite, cuvinte, prezenta!

   Reply
 • February 1, 2021 at 7:15 am
  Permalink

  Ideea este excelentă, mai ales acum, când avem nevoie de un suport mai puternic pentru a ne vedea implinite visele ce par, deocamdată, irealizabile.

  Reply
  • February 6, 2021 at 9:34 am
   Permalink

   Asa este, avem nevoie mai mult ca oricand sa visam.

   Reply
 • February 1, 2021 at 3:59 pm
  Permalink

  Interesant !
  Mult succes !
  ❤👍

  Reply
  • February 6, 2021 at 9:34 am
   Permalink

   Multumesc!

   Reply
 • February 2, 2021 at 9:38 pm
  Permalink

  🙂 Ce fain!
  Am tot zis ca imi voi construi si eu un astfel de panou. 😀
  Sa atragi in fiecare zi ceea ce iti doresti, pe langa munca depusa, nu face decat sa te aduca mai aproape de ceea ce vrei sa faci :D.
  Te pup Valy !! <3

  Reply
  • February 6, 2021 at 9:35 am
   Permalink

   La cat de creativa esti tu sunt convinsa ca va iesi ceva minunat atat vizual cat si ca intentie :). Mult succes!

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: