Vision Board 2019 și alte actiuni

Iată că suntem în cea de-a patra zi a anului și deja pot face un bilanț al zilelor care au trecut.

Am petrecut Crăciunul și Revelionul în familie, în liniște, fără agitație sau gătit în exces. Ba chiar pot spune că e primul an în care am gătit absolut normal, ca pentru zile obișnuite, am mâncat normal așa cum facem în fiecare an. Doar tortul și biscuiții au fost cele care m-au ținut o seară în bucătărie dar mi-a făcut plăcere și am făcut cu drag.

Ultima zi a anului am petrecut-o cu distracție, cu relaxare, cu ieșit în mall la bowlling și apoi pe seară cu o plimbare plăcută pe faleză. Nici nu mi-aș fi dorit altceva mai mult sau diferit.

Inspirația începutului de an

Primele zile ale anului le-am petrecut înconjurată de agende și foi de desenat. Asta pentru că am simțit o energie bună pentru a desena și pentru a-mi așterne pe hârtie rezoluțiile de an nou. Am ținut cont de ideile primite prin online și mi-am setat doar trei obiective mari de care să mă țin tot anul și care să îmi ușureze alegerile în ceea ce privește acțiunile în care să mă implic peste an.

La fel am făcut și cu rezoluțiile pentru familie.

Anul acesta avem în vedere schimbarea locuinței așa că sunt atentă la semnele și informațiile în această privință.

Pentru vacanțe ne dorim să ajungem în orașele din vestul țării, să revedem Sibiul, Clujul, poate să vizităm și Aradul sau Timișoara. Dar avem pe listă și Budapesta, un oraș pe care îmi doresc de multă vreme să îl vizitez și pentru că tot am scos anul trecut pașapoarte pentru copii cu ocazia vacanței în Bulgaria, e cazul să le și folosim. Poate vom merge din nou și  în Bulgaria, aș vrea să revăd Balcic și să vizităm Albena. Poate e o  listă lungă cu obiective de vizitat, dar anul ne oferă cu fiecare zi care trece 365 de oportunități, așa că avem de unde alege.

Un alt obiectiv pe lista mea pentru familie este și cel al alimentației. Nu îmi propun chestii extreme, greu de atins, ci doar să țin mai mult cont de diversitate, de ingrediente și de a fi mai mult hrană, nu doar mâncare.

Cum faci un Vision Board

Mi-am trecut toate aceste obiective și pe un Vision Board al familiei și pe unul al meu personal.

În primul rând mi-am dedicat timp special pentru asta, mi-am amenajat biroul plăcut, mi-am făcut un ceai, am aprins o lumânare și m-am apucat de lucru.

Le-am lucrat digital dar urmează să le printez pentru a le așeza undeva la vedere, să mă inspire tot anul.  Am folosit poze care să îmi placă, am ales chiar poze de la persoane cunoscute și care mă inspiră, am avut grijă să așez și pozele noastre din vacanță, poze în care eram relaxați și cu o energie bună pentru a completa acest panou.

Prima carte a anului – Fata care a imblanzit vantul

Prima carte a anului este cumpărată chiar pe 31 decembrie. Am ținut neapărat să îmi cumpăr o carte în plimbarea prin mall și mă bucur că am găsit chiar această carte. Fata care a îmblânzit vântul e o carte despre speranță, luptă, sacrificiu și speranță pentru un viitor mai bun, pentru dragoste. Este  scrisă de Meg Medina, o autoare latino-americană și ne aduce în vedere obiceiuri și stil de viață cu totul diferite de ale noastre.

Primele desene ale anului

Spuneam că mi-am început din nou anul înconjurată de foi de desen și de culori, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. E un mod de a-ți petrece acele zile libere în mod creativ, de a-ți canaliza energia spre ceva frumos și de a te relaxa într-un mod plăcut.

Mi-am făcut și carnețel pe care să îmi notez diversele momente speciale, mulțumirile și recunoștințele zilnice, lucruri frumoase de peste zi. Exercitiul de recunostinta il faceam zilnic in gandul meu dar acum am simțit să mă alătur și eu celor care fac din asta un obicei frumos în familie.

Vă doresc un an plin de energie și de entuziasm, de creativitate și acțiuni pe placul vostru!

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

3 thoughts on “Vision Board 2019 și alte actiuni

 • January 4, 2019 at 11:28 am
  Permalink

  Ma bucur ca te-am inspirat! 🙂
  Fie ca dorintele tale sa devina realitate 😉

  Reply
 • January 4, 2019 at 12:13 pm
  Permalink

  Ce frumoasă e agenda! Chiar te îmbie la scris.
  Desenul cu fereastra îmi place în mod deosebit! L-aş printa cumva, să-l pun undeva la vedere, prin casă. E tare, tare frumos, te felicit!
  Îţi doresc ca la finalul acestui an să ne spui că ai reuşit tot ce ţi-ai propus, plus altele peste! Dacă ajungeţi în Sibiu, mi-ar plăcea să ne vedem!

  Reply
  • January 4, 2019 at 1:51 pm
   Permalink

   Da, am primit doua agende si imi place ca nu sunt compartimentate ci te lasa sa scrii cand vrei in ele si cum vrei.
   Aaa, ce bine ca mi ai zis. Voi tine minte si te anunt daca ajungem pe acolo. Am un motiv in plus acum sa vreau sa ajunng acolo :).

   Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: