Painea de casa

Copilul cu ochi mari si negri ca murele navali vesel in casuta mirosind a primavara si… a inca ceva. A ceva familiar si placut, a ceva ce plutea suav printre mobilele albe, luminoase, a ceva ce parca zbura pe fereastre pe langa perdelele albe si diafane. Se gandeste: “Iar a facut mama painica buna la cuptor. Oare a mai facut si altceva pe langa painica?” .

Isi aseaza  ghiozdanul in coltul lui, scotand cu atentie din el minunile proaspete ale primaverii.

Da navala in bucatarie, cu obrajii imbujorati de intrecerea  pe care a avut-o pana acasa cu colegii. Ascunde cu grija la spate surpriza.

– Mami, uite, am o surpriza pentru tine – numai poate rezista asteptarii. Uite, un buchet de ghiocei. Pentru tineeee , spune intinzand manuta  si avand cel mai sincer si larg zambet pe chipul de copil.

Mama se intoarce zambind, tinand si ea mana la spate, ascunzand la randul ei un dar pretios.

– Multumesc minunea mea! Uite, si eu am o surpriza, spune intinzand copilului o bucata rumena de paine, proapata si aromata, ascunzand in miezul moale si pufos cateva seminte aurii de dovleac.

Se imbratiseaza razand printre arome de primavara, ghiocei, paine proaspata de casa si raze de soare patrunzand prin ferestrele strajuite de perdele diafane.

– Mami, cum se face painea de casa? Ce pui tu in ea de este atat de buna si miroase atat de frumos? De ce nu este si painea de la magazin la fel?

– Dragul meu, painea de casa are cateva ingrediente speciale. Pe langa cele pe care le stii si tu…

– Da, da, le stiu: drojdie, apa calda, faina , un pic de lapte, un pic de sare , cateva seminte care imi plac mult mult…

– Asa este. Acestea sunt ingredientele de baza. Pe langa acestea se mai pun urmatoarele:  un pic de Bucurie, un pic de Speranta, cateva Vise frumoase si multa Dragoste pentru voi, cei dragi mie care va bucurati de acest miez dulce si moale.

Copilul a zambit, a dat din cap si a tinut minte. De atunci, de cate ori isi manca pachetelul la scoala,

img_1639

painea de casa pe care o savureaza  in liniste are gust de Iubire iar chipul mamei apare zambitor in gandurile sale. Astfel, fiecare zi este speciala si parca mai frumoasa.

Povestirea mi-a venit in minte in timp ce framantam paine de casa si am scris-o pentru provocarea trei.

Vavaly

Scriu de peste 10 ani pe blog, promovez oameni, idei și frumos, mă bucur de viață, îmi place să mă joc iar din această joacă să ofer și altora inspirație. Dacă sunteți în căutare de creator de conținut, obiecte decorative sau bijuterii cu perle, eu sunt aici pentru voi. Ma gasiti si pe Vavalyart pe Facebook, Vavalyart si Vavaly pe Instagram.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: